Championship

Szétszedik a nagyok a favoritot?

Noha a Newcastle-ből egyre csak igazolnak el a játékosok, a bukik szerint óriási favoritok továbbra is.

Egyre több a távozó a Newcastle United csapatától, hétvégén a klub elveszítette egyik legnagyobb értékét, Georginio Wijnaldumot is. A 25 millió fontért Liverpoolba távozó középpályás az ötödik futballista, aki elhagyta Észak-Angliált, Steven Taylor szerződését felbontották, a válogatott kerettag Andros Townsend a Crystal Palace-hoz távozott, Papiss Cissé Kínát választotta, míg Fabricio Coloccini hazatért Argentínába.

Mindazonáltal butaság lenne azt állítani, hogy eddig nagyot gyengült volna Rafa Benítez csapata. A Palace-tól érkező Gayle, az Atlético védője Jesús Gámez vagy éppen Matt Ritchie, a Bournemouth korábbi középpályása igencsak komoly erősítés ezen a szinten. Ennek megfelelően remekül is indult a felkészülési időszak Newcastle-ben, hiszen az ír Bohemiansnak hatot lőttek, a belga Lokerennek pedig négyet.

A csapat keretének értéke kiugróan magas, a 164 millió eurós becsült összeg másfélszerese az Aston Villáénak és még a Premier League-ben is az első tíz(!) közé elég.

Nagy kérdés azonban, hogy olyan, Championship-szinten sztárnak számító futballisták, mint Tim Krul, Daryl Janmaat, Jack Colback, Vurnon Anita, Moussa Sissoko (őt például a Juventus ostromolja), Jonjo Shelvey, Siem de Jong, Yoan Gouffran, Alekszandr Mitrovics vagy Ayozé Pérez, hajlandóak-e egy évet a másodosztályban futballozni, még akkor is, ha a Szarkák feljutása szinte készpénznek vehető.

A bajnokság augusztus 5-én, Fulham-Newcastle mérkőzéssel indul.

Melyik csapat nyeri a Championshipet?
Newcastle United 2.75
Aston Villa 9.00
Norwich City 10.00
Derby County 13.00
Brighton&Hove 15.00
[2259284] 2016-08-05 20:45:00 Fulham - Newcastle Unitedx;
209821