NB I

Kondás Elemér lemondott - hivatalos

A szakember úgy érzi, a kialakult helyzetre való tekintettel váltásra van szükség.

Mint azt korábban jeleztük, nagyon vártak egy bizonyos hírt a debreceni futballfanatikusok a klub hivatalos Facebook-oldalán. Nos, a hajdúságiaknak hétfő délre meg is érkezett az örömhír, Kondás Elemér távozik a csapat kispadjáról.

Idén a Debrecen hat mérkőzésen két győzelmet aratott és háromszor kikapott. A két siker a San Marinó-i La Fiorita ellen volt.

"Több évtizede vagyok a klub alkalmazásában, az elmúlt öt és fél évben vezetőedzőként próbáltam mindent megtenni a DVSC sikerének érdekében. Köszönöm az eddigi bizalmat, és sok sikert kívánok a csapatnak a továbbiakban" - nyilatkozta a klub hivatalos oldalán a kétszeres bajnok edző.

A lemondás ténye egyébként a szurkolók többségét egyáltalán nem lepte meg, a szakember ugyanis a Vasas elleni kudarcot követően igen csalódottan és beletörődően nyilatkozott (az ominózus szavak 11:50-től hallhatóak a videóban).

Kondás Elemér 2011-ben vette át a csapat irányítását, az ő irányításával lett veretlenül bajnok a csapat, de a két NB I-es aranyérem mellé két Magyar Kupa-siker is összejött. Összesen 162 bajnoki találkozón irányította a csapatot - mind ebben, mind pedig a szerzett pontszámban vezeti az örökrangsort.

Kondás Elemér utódja egyelőre nem ismert, ám egybehangzó szurkoló vélemények szerint a pályaedző, Sándor Tamás veheti át az irányítást.

209575