Felkészülés

Guardiola és Mourinho is féltette a játékosait - elmarad a manchesteri derbi

Aligha bánkódik José Mourinho és Pep Guardiola a szervezők döntésén, mely szerint az igen mostoha időjárási körülmények miatt el kell halasztani a hétfő délutáni Manchester United-Manchester City derbit.

"Pechesek voltunk, mert a pálya nagyon rossz állapotban volt. A játékosaim egészsége pedig sokkal fontosabb, mint egy előszezonbeli eredmény. Engem nem zavar, ha kikapunk, az viszont igen, ha a játékosaimnak rossz körülmények között kell edzenie és játszania. Szóval ha azt kérdezik, mi a célom ezen a mérkőzésen, akkor azt válaszolom: hazavinni a játékosaimat sérülések nélkül, megúszni épségben a meccset"  - nyilatkozta a Dortmund elleni mérkőzést követően José Mourinho, utalva arra, hogy a gyep is játékra alkalmatlan állapotban volt az állandó esőzések miatt.

De nemkülönben Pep Guardiola, aki szintén leszögezte, nem az eredmény a fontos számára, hanem hogy ne veszítsen el egyetlen játékost sem a bajnokságra.

Amennyiben a mérkőzést nem pótolják be, úgy a Manchester City legközelebb csütörtökön lép pályára a Borussia Dortmund ellen, míg a United a hazautazást követően a Galatasaray ellen küzd meg.