NB I

Debrecenben mindenki "a hírt" várja

  • hatharom.com

Forrnak az indulatok a Debrecen hivatalos Facebook-oldalán, a Loki-szurkolók a gyenge eredmények miatt Kondás Elemér távozását követelik.

Pocsék hetet zárt a Debrecen csapata, amely azok után, hogy csütörtökön a visszavágón is kikapott a fehérorosz Zodinótól az Európa Liga selejtezőjében, vasárnap a Fáy utcában 3-1-es vereséget szenvedett a tavaly a kiesés ellen küzdő Vasassal szemben. A Loki a 2016/17-es idényben nagyon gyenge mutatóval bír: 6 mérkőzés, két győzelem, egy döntetlen, három vereség. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a két győzelmet a San Marinó-i amatőr csapat, a La Fiorita ellen érte el a gárda, akkor még ennél is árnyaltabb a kép. 

Ezek után azon sem lehet csodálkozni, hogy a debreceni szurkolóknál elszakadt a cérna. A hajdúsági alakulat hivatalos Facebook-oldalán tobzódnak a háborgó hozzászólások, a kilátástalan játék és a nevetséges kifogás után egyre jobban elterjed a #kondexit és a #kondastakard hashtag is. Sokan már a kiesést vizionálják, többen kifogásolják a keret évről évre történő meggyengülését és a klubvezetés tétlenségét. 

Debrecen#hun-debrecen#5

Ahogy az lenni szokott, az elégedetlenség kihat a csapatra is, és rányomja bélyegét az öltözői hangulatra. Kondás Eleméren is egyre nagyobb a nyomás, akit a Vasas elleni meccs után a tv-riporter élő adásban kérdezett meg a lemondásáról. A tréner szóvá is tette a kellemetlen kérdést, majd hárított, mondván ezt nem tőle kellene megkérdezni. 

Hétfőn reggel a Loki hivatalos honlapja beharangozó cikkel jelentkezett a hétvégi, Gyirmót elleni 3. fordulós meccsről. A szurkolók viszont nem ezt várták, a kommentekből kiderül: a debreceni drukkerek egy másik hírt szeretnének már olvasni.

Update: Cikkünk kikerülése után nem sokkal Kondás Elemér felajánlotta lemondását, amit a klubvezetés el is fogadott. Részletek itt!

[2253472] 2016-07-24 18:00:00 Vasas - Debrecenx;