NB I

"Hazatér" az MTK

  • hatharom.com

Először rendeznek élvonalbeli mérkőzést Gyirmóton, de az ellenfél is otthon érezheti magát.

Urbányiék győzelemre készülnek az MTK ellen. - Fotó: kisalfold.hu

Érdekes mérkőzésre kerül sor az NB I. második fordulójának vasárnapi játéknapján, hiszen a Gyirmót az MTK együttesét fogadja. A hazai gárda történetének első hazai élvonalbeli mérkőzésére készül a felújított Alcufer Stadionban, ugyanakkor a vendégeknek sem lesz ismeretlen a gyirmóti létesítmény.

Az MTK voltaképp "hazatér" Gyirmótra, hiszen a kék-fehérek az idei szezonban kétszer már játszottak ott, méghozzá az Európa Ligában az Aktobe és az FC Gabala ellen. Teodoru Vaszilisz gárdája a kazahokat legyőzte az Alcufer Stadionban, míg az azeriektől kikapott. A fővárosiak egyébiránt öt tétmérkőzésen vannak már túl a most futó szezonban, amelyekből mindössze egyet nyertek meg. A bajnokságban rosszul rajtoltak Kanta Józsefék, hiszen hazai pályán - Dunaújvárosban - kaptak ki 1-0-ra a Vasastól.

A hét utolsó napján egy fárasztó és negatív azerbajdzsáni túra után kell pályára lépnie a kék-fehéreknek, ráadásul Torghelle Sándor eltiltás, míg Gera Dániel és Darko Nikacs sérülés miatt nem léphet pályára a hétvégén, vagyis bőven van keresnivalója a hazaiaknak. Egyébként is a Gyirmót az első fordulóban nem vallott szégyen, hiszen hátrányból fordított a szintén újonc Mezőkövesd otthonában, ám végül mégis csak egy ponttal kellett beérnie Urbányi István legénységének, mivel Marek Strestík a 88. percben döntetlenre mentette a találkozót.

A sárga-kékek jó focit játszottak Borsodban, ráadásul hazai pályán mindig jobban megy a gyirmótiaknak, az elmúlt szezonban - még az NB II-ben - például mindössze egyszer szenvedtek vereséget az Alcufer Stadionban. A hazaiak egyébiránt a héten tovább erősödtek, Sallói Dániel szignóját is megszerezték, de az Amerikából hazatérő játékos szereplése még kérdéses a fővárosiak ellen.

Vasárnap tovább folytathatják pontgyűjtögetésüket Urbányiék, hiszen a nézőktől biztosan megkapják a biztatást - közel telt ház, vagyis 4-5 ezer szurkoló várható erre a történelmi mérkőzésre -, továbbá mikor győzzék le az MTK-t, ha nem akkor amikor fáradt és gödörben van? Ugyanakkor a kék-fehéreknek is bőven lesz keresnivalója, és nem csak azért, mert jól ismerik a gyirmóti létesítményt.

Összességében úgy véljük, hogy a hét utolsó napján a támadófoci dominálhat Győr külvárosában, mint a felek korábbi egymás elleni találkozóin, vagyis a mindkét csapat gólt szerez fogadási opció lehet a kifizetődő vasárnap, amelyre a    -n igen korrekt szorzón lehet fogadni.

Gyirmót-MTK
hatharom.com-tipp: Mindkét csapat szerez gólt
TippmixPro@1.80
[2253471] 2016-07-24 18:00:00 Gyirmót - MTKx;