NB I

Megint kikapott az Újpest, Pintér egyelőre verhetetlen

  • hatharom.com

A Diósgyőr 2-1-re legyőzte hazai pályán az Újpestet, míg az újonc Mezőkövesd döntetlent játszott a Haladás vendégeként.

Diósgyőr - Újpest

Az első félidő első felében kiegyenlítettnek tűnt a játék, majd az Újpest futballja vált veszélyesebbé, s ez gólt is eredményezett. A DVTK kapusa szabálytalankodott a tizenhatoson belül, Vad II játékvezető ezért büntetőt ítélt, amelyet Andric értékesített. A hazaiak megpróbáltak még egyenlíteni a szünet előtt, de nem igazán jutottak el komoly helyzetig.

A fordulás után elsősorban a DVTK jóvoltából nagy csata alakult ki a pályán, s a diósgyőriek erőfeszítéseit siker kísérte: előbb egyenlítettek, majd két perccel később Bognár jól eltalált távoli lövésével fordítottak is. Az edzők ezután mindkét oldalon cserékkel igyekeztek frissíteni, de a hajráig inkább a komoly küzdelem, mintsem a szép játék dominált. Az utolsó 10 perchez érkezve mindkét oldalon megtörtént a harmadik csere is, s bár a hajrában, sőt szinte az utolsó pillanatban az Újpestnek majdnem sikerült megszereznie egy pontot, Antal nagy védésének köszönhetően nem változott az eredmény.

A miskolciak sikere szállította a várakozásainkat, hiszen előzetes anyagunkban mi is a hazai győzelmet ajánlottuk a figyelmetekbe 1.90-es szorzóért.

A DVTK legutóbb tíz évvel ezelőtt kezdte két győzelemmel a bajnokságot, és sorozatban hatodszor nyert otthon az Újpest ellen. A fővárosi lila-fehérek ebben a naptári évben változatlanul nyeretlenek idegenben bajnoki meccsen.

[2253474] 2016-07-23 18:00:00 Diósgyőr - Újpestx;

Haladás - Mezőkövesd

A Haladás kezdte nagyobb lendülettel a találkozót és szabadrúgásból hamar vezetést szerzett. A gól után is jobban futballozott a hazai csapat, de a nagy hőségben elrendelt ivószünet után rendezte sorait a Mezőkövesd, így ezt követően mezőnyjáték zajlott a pályán komoly helyzetek nélkül. A szünet előtt aztán - szintén szabadrúgásból - egyenlített az újonc.

A folytatásban is a szombathelyiek maradtak kezdeményezőbbek és az idő múlásával egyre csak nőtt a fölényük. Eleinte pontatlannak bizonyultak a hazai támadók, később pedig Tujvel védett többször is bravúrosan, így a Haladásnak végül be kellett érnie egyetlen ponttal, hiába került emberelőnybe az utolsó szűk negyedórára és játszott jobban ellenfelénél a találkozó jelentős részében.

A szombathelyiek kikaptak az első körben, a vendégek pedig akkor is egy pontot szereztek, így mindkét együttes nyeretlen maradt.

Az 1-1-es végeredménnyel vélhetően egyik csapat sem elégedett, ám mi nem panaszkodunk, hiszen a meccs előtt ajánlott 2,5 gól alatti fogadásunk bezöldült, 1.60-as oddsért.

2016-07-23;212
209575