NB I

A legrosszabbkor jön ez a meccs a Fradinak

  • hatharom.com

Az OTP Bank Liga 2. fordulójának szombat esti mérkőzésén a címvédő Ferencváros a Honvéd otthonába látogat. A zöld-fehérek nehéz 90 perc elé néznek.

Mivel az első fordulóban mindkét csapat kétgólos győzelmet aratott, így vezetik a tabellát, de persze elsősorban nem emiatt lesz izgalmas a szombat esti rangadó. A Honvéd-Fradi mindig külön presztízzsel bír és rendre nagy harcot hoz, vélhetően pedig nem lesz ez másképp ezúttal sem.

A legnagyobb kérdés persze az, hogy a hétközi kupabúcsú után a Ferencváros fel tud-e állni a padlóról, vagy esetleg Thomas Doll csapatában olyan mély sebek keletkeztek, amit ilyen rövid idő alatt nem lehet orvosolni. A Honvéd számára ez egy nagy lehetőség, a kispestiek háza táján csend és nyugalom honol, az Újpest legyőzése pedig önbizalmat adhat a játékosoknak.

[2253475] 2016-07-23 20:30:00 Honvéd - Ferencvárosx;5

"A Honvéd a tavalyi, rendkívül jól sikerült idényben is valamennyi egymás elleni mérkőzésünkön megnehezítette a dolgunkat. Szervezett, taktikusan játszó ellenfélről van szó, amely az idei bajnokságot is jól kezdte. Remek edzője van a Honvédnak, aki ellenünk mindig különösen jól tudja motiválni a csapatát. De minden erőnkkel azon vagyunk, hogy győztesen hagyhassuk el a pályát szombaton. A nemzetközi kudarc után mindenképp javítanunk kell, hogy visszaszerezzük a szurkolók bizalmát"  -fogalmazta meg az elvárásokat Máté Csaba, a zöld-fehérek másodedzője.

Bár az Újpest legyőzése komoly fegyverténynek számít, a piros-feketéket irányító Marco Rossi azonban ennek most nem tulajdonít túl sok jelentőséget. "A Ferencváros ellen más meccs vár ránk, már csak a pálya minőségét tekintve is. A Haladás ellen már a mérkőzés korai szakaszában 3-0-ra vezettek. Megpróbáljuk ezt az úthengert megállítani, az év legnehezebb találkozóján. Kereshetünk kapaszkodót abban, hogy a szezon elején vagyunk, és ilyenkor bármi megtörténhet, vagy abban, hogy a héten volt nekik más meccsük is. De leginkább magunkban kell bíznunk, a tudásunkban és az erőnkben" - nyilatkozta az olasz tréner.

1X2    
Honvéd Döntetlen FTC
TippmixPro@4.50 TippmixPro@3.45 TippmixPro@1.68

A bukik annak ellenére a favorizálják a Ferencvárost, hogy a legutóbbi két meccsét a Bozsik Stadionban elveszítette, ráadásul szerdán még a BL-selejtezőben játszott egy 120 perces, majd büntetőpárbajba torkolló nemzetközi kupameccset. Ahogy fentebb írtuk, nagy kérdés, hogy melyik arcát mutatja majd a Fradi, mert amennyiben a Honvéd megérzi majd a "vér szagot", hazai környezetben mindent meg fog tenni, hogy egy héttel belül a másik fővárosi gigászt is legyűrje.

Honvéd - Ferencváros
hatharom.com-tipp: 1. félidő gólszám 0,5 felett
TippmixPro@1.40
2016-07-23;212
2016-07-24;212

 

[2253475] 2016-07-23 20:30:00 Honvéd - Ferencvárosx;
209575