Magyar foci

Nem is baj, hogy kiesett a Fradi

  • hatharom.com

Óriási csalódást okozott a Ferencváros azzal, hogy kiesett a Bajnokok Ligája selejtezőjéből, ennek ellenére a hazai porondon idén is letarolhat mindent. Legalábbis szerintünk.

A sorsolás pillanatában kevesen hittük, hogy a Ferencváros számára átugorhatatlan akadályt jelent majd az albán Partizani Tirana kiejtése, az első meccsen elért 1-1-es döntetlen után pedig szinte  minden magyar fociszerető - így mi is -  biztos volt abban, hogy a magyar bajnok kiharcolja a továbbjutást az albán ezüstérmes ellen. Végül ez nem így lett, a Fradi új igazolása Tokody Tibort idézve besegített az albánoknak, akik végül büntetőpárbajban kiverték a zöld-fehéreket a Groupamában. Paff.

Nincs más hátra, mint előre

Sokk, pofára esés, hidegzuhany és még sorolhatnánk a jelzőket a szerdai produkcióra, ám mi pozitív fickók vagyunk, szóval próbáltuk megtalálni a dolog jó oldalát. Meg is találtuk!

Mivel a Fradi számára már július végén közepén véget ért a nemzetközi kupaszereplés, így teljes erővel fókuszálhat a hazai pontvadászatra és a kupára. Nem lesz sorozatterhelés, nem lesznek hosszú és kimerítő utazások, ez pedig nagyon nem jó hír a riválisoknak.

A legjobb keret a Fradié

Nem vitás, hogy a tavalyi bajnokságot utcahosszal megnyerő Ferencváros rendelkezik a legjobb kerettel az OTP Bank Ligában. Thomas Doll csapata ugyan eladta Nagy Ádámot, de ezzel együtt sem változott jelentősen a keret minősége. És a riválisoké sem. Egyelőre.

Böde Dani idén is onthatja a gólokat, Gera Zoli még 37 évesen is tanári labdákat osztogat, Dibusz Dénes többet nem nyeli be a panenkás-tizit és Leandro is eladott már egy egész szezonra való labdát a két selejtezős meccs alatt. Érkezett egy Lovrencsics, meg egy osztrák válogatott csatár, egy gólveszélyes hátvéd és akkor ott vannak még az örök ígéretek, mint Varga Roland vagy Radó András. A Fradi keretének piaci értéke meghaladja a 3,5 milliárd forintot, ami a BL-hez még ugyan kevés, de az NB1-re bőven elég lesz.

Máris van pontelőnFotó: hatharom.comy

Bár még csak egyetlen fordulót rendeztek az OTP Bank Ligában, a Fradi máris 3 egységet rávert a bajnoki cím szempontjából legnagyobb riválisnak tartott fehérváriakra. A Vidi ráadásul elég unortodox egy magyar csapat, mert még az is lehet, hogy továbbjut az Európa Liga kvaliban, és akkor még hetekig kénytelen lesz kétfelé figyelni. Nincs már itt a Puskás sem, aki adhatna kölcsön 9 pontot a bratyónak, a Loki évről évre gyengül, a többiekből pedig nem lesz magyar Leicester.

Welcome to Hell

Tombol a stadionépítési láz, de a Fradi ugye ebben is az élen jár. Amíg a mezőny közel fele albérletben nyomja le a hazai meccseit, addig a címvédőnek ott van a Groupama Aréna, ahol magyar csapatnak nem sok babér terem. Bár a hangulat ritkán az igazi, a legtöbb nézőt itt találjuk, Bödéék pedig igyekeznek is kiszolgálni az igényeket. Tavaly 17 meccsből csak egyet bukott otthon a Fradi (13-3-1), ilyen hazai mutatókra idén sem lesz képes senki.

A célok maradnak

A mennyei játszóterét szép lassan kinövi a Fradi, így  nem is lehet más a cél, mint a nemzetközi porond. Idén ez nem sikerült, de jövőre ismét neki lehet vágni, a célkitűzésekből pedig nem szabad engedni. Nem is teszik ezt a Népligetben, továbbra is a régió meghatározó klubjává akarnak fejlődni és bizony ezt az ambíciót még a miniszterelnök is támogatja. Az újra táblához viszont nyerni kell a bajnokságot, ha pedig összejön a címvédés, azzal a klub történetének 30. sikere születne meg. A szerdai meccs után sebtapasznak azért megteszi.

Aki mer, az nyer

Szóval a fentieket átrágva arra jutottunk a szerkesztőségben, hogy bizony a Fradi megvédi a bajnoki címét. Nem vagyunk elvakult fradisták és abból sem csinálunk titkot, hogy a szerdai blamával buktunk egy páran, de nem adjuk fel, lesz ez még jobb is. Összedobtunk egy szép kerek összeget és megjátszottuk a zöld-fehér aranyérmet. Sokat kell rá várni, de nem aggódunk, ha pedig menet közben égne a ház, majd visszafogadunk arra, akire kell.

KI NYERI AZ NB I-ET?
hatharom.com-tipp Ferencváros
TippmixPro@1.60
Tét: 100. 000 HUF
209575