Európa Liga

Állva maradt a Videoton, jöhetnek a dánok

  • hatharom.com/MTI

A hazai pályán aratott 2-0-s győzelem után idegenben 1-1-es döntetlent ért el a Videoton a szerb Csukaricski otthonában, így egyetlen magyar csapatként továbbjutott az EL-selejtező következő körébe. Az ellenfél a dán Midtylland lesz.

Jól járt, aki a hatharom.com-mal tartott,  tippünk bejött, 1.90-es oddsért!

A szerb együttes az elefántcsontparti Ismael Fofana révén szerzett vezetést a 13. percben, a székesfehérváriak pedig Géresi Krisztián góljával egyenlítettek a 76. percben.

A Csukaricski kezdte jobban a találkozót és korán sikerült betalálnia, ezzel egyetlen gólra csökkentette a hátrányát. A Videoton ezt követően már jobban futballozott, meg tudta tartani a labdát, és a támadások lehetőségéről sem mondott le teljesen, helyenként pedig irányítani is tudta a játékot, de a szünetig nem született újabb gól.

A folytatásban a Csukaricski birtokolta többet a labdát, de a Videoton szervezetten védekezett, így a hazaiak egyáltalán nem jelentettek veszélyt Kovácsik kapujára. A hajrában aztán az egyik ritka magyar ellentámadás végén Géresi gólja végleg eldöntötte a továbbjutás kérdését.

Az egyedüliként versenyben maradt magyar csapat a liechtensteini Vaduzt búcsúztató dán Midtjyllanddal találkozik a selejtező harmadik fordulójában.

Szerdán a Fradi a BL-ből, csütörtökön pedig a Debrecen és az MTK az Európa Ligából esett ki.

Csukaricski (szerb)-Videoton FC 1-1 (1-0)
Európa Liga-selejtező, 2. forduló, visszavágó:
Belgrád, v.: Alexandre Boucaut (belga)
gólszerzők: Fofana (13.), illetve Géresi (76.)
sárga lap: Obeng (71.), Matic (83.), Mandic (87.), illetve Simon (62.), Szolnoki (83.)
Továbbjutott: a Videoton 3-1-es összesítéssel.
Csukaricski:Stevanovic - Jankovic, E. Masovic, Djuric, Zivkovic - Docic (Radonjic, 65.), Tomic - A. Masovic (Mandic, 65.), Obeng (Srnic, 86.), Matic - Fofana
Videoton FC: Kovácsik - Szolnoki, Vinícius, Lang, Stopira - Pátkai, Simon (Oliveira, 79.) - Suljic, Bódi, Barczi - Géresi (Feczesin, 79.)
[2256833] 2016-07-21 20:30:00 Cukaricki - Videotonx;