Európa Liga

A Vidin az ország szeme, bekkelés kizárva

  • hatharom.com

Kétgólos előnyből várhatja az Európa Liga selejtezőjének visszavágóját a Videoton.

Berg szerint hiba lenne bekkelni Belgrádban / vidi.hu

A magyar kupacsapatok közül a Videoton érte el a legjobb eredményt az első mérkőzésen, miután a fehérváriak 2-0-ra legyőzték a Csukaricskit. A kapott gól nélkül lehozott hazai találkozónak köszönhetően a Videoton három góllal kellene kikapnia a rendes játékidőben ahhoz, hogy kiessen, ám az első meccsen látottak alapján erre azért nem sok esély mutatkozik. 

1X2    
Csukaricski Döntetlen Videoton
TippmixPro@2.15 TippmixPro@3.05 TippmixPro@3.20

"Az első találkozó kiegyenlített volt, de sikerült jó eredményt elérnünk. Biztos vagyok benne, hogy Belgrádban is kemény mérkőzés vár ránk, a legjobb tudásunk szerint kell játszanunk ahhoz, hogy meglegyen a továbbjutás. A Csukaricski szerintem akkor is támadólag lépett volna fel, ha 0-0-ról indulunk, de talán így még nagyobb hangsúlyt fektetnek a támadójátékra. De azt azért hozzá szeretném ehhez tenni, hogy mi is szeretnénk majd támadni, hiba lenne részünkről, ha védekezni akarnánk kilencven percen keresztül. Ellenfelünk biztosan mindent megtesz majd azért, hogy gólokat szerezzen és visszajöjjön a párharcba, de nekünk az a legfontosabb, hogy a saját, előre eltervezett játékunkat végigvigyük“ – nyilatkozta a mérkőzést előtt Henning Berg, a Vidi trénere. 

"Nagyon nehéz mérkőzésre számítok, szép kihívás innen fordítani és továbbjutni, de szerintem minden esélyünk megvan erre. A meccs elejétől kezdve nagy tempót kell diktálnunk, a játékosoknak is elmondtam, hogy bízom bennük és győzelmet várok tőlük. Egyéni hibák vezettek az első mérkőzésen a kapott gólokhoz, de ilyen előfordul, viszont ezekből tanulnunk kell, remélhetőleg csütörtök este nem látunk majd hasonlókat. Elképzelhető, hogy némileg változtatnunk a játékrendszerünkön, agresszívan kell játszanunk, a Vidi kapuja előtt pedig jobban kell figyelnünk az utolsó passzokra. Remélem, a szerencse is mellénk áll és nem okozunk majd csalódást a szurkolóinknak“ – mondta a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón a hazaiak mestere, Milan ​Lešnjak.

A Videotonnál tehát az idegenben szerzett gólban látják a továbbjutás kiharcolásának lehetőségét, míg a hazaiak egy gyors vezetésben reménykedhetnek. Az első találkozón látottak alapján azonban mégsem számítunk feltétlen gólparádéra, hiszen a szervezett csapatjáték mindkét félnek az erőssége, egy korai kapott gólt pedig mindkét együttes el akar kerülni. 

Csukaricski - Videoton
hatharom.com-tipp: Gólszám 2-3 
TippmixPro@1.90
[2256833] 2016-07-21 20:30:00 Cukaricki - Videotonx;