Darts

Taylorra és Andersonra is trükkös meccs vár

  • hatharom.com

A világbajnoki címvédő Gary Anderson és a legenda Phil Taylor is színpadra lép a blackpooli World Matchplay szerdai játéknapján.

Kattints a képre a játékért!

Ez történt kedden

A keddi napon kialakultak a negyeddöntők párosításai a felső ágon. Bár előzetesünkben azt taglalgattuk, hogy  a legnagyobb sztárok akár kellemetlen perceket is átélhetnek, végül mind a négy mérkőzésen papírforma eredmény született. Dave Chisnall 11-2-re győzte le a skót Robert Thorntont, Michael van Gerwen pedig 11-3-ra az ausztrál Kyle Andersont. Peter Wrightnak sem okozott gondot Ian White lelépése (11-6) és a kétszeres világbajnok Adrian Lewis is visszavágott Gerwin Price-nak a tavaly ugyanitt elszenvedett vereségért. A Lewis-Price csata kisebb balhét is hozott, a walesi ugyanis meglehetősen sportszerűtlenül viselkedett a mérkőzés előtt. Íme: 

A szerdai játéknap két meglepetésember, Mervyn King és Brendan Dolan csatájával indul. Előbbi James Wade-et, utóbbi Raymond van Barneveldet ütötte ki az első körben, így most mind a kettejük számára az év egyik legfontosabb mérkőzése következik. A bukik szerint a rutinos angol a meccs favoritja, amit az első körös teljesítmények is alátámasztanak, hiszen King 67 százalékos kiszállózás mellett 99,45 pontot átlagolt, míg Dolannek elég volt 90,68 pontos átlag is Barney legyőzéséhez. A 11 legig tartó mérkőzésen komoly fordulatokra számíthatunk, de kisebb fajta szenzációnak számítana, ha az északír Dolan bejutna a legjobb nyolc játékos közé. 

Mervyn King - Brendan Dolan
hatharom.com-tipp: Mervyn King nyer
TippmixPro@1.45

Második meccsként a Premier League-ben szereplő Michael Smith és a "Bronzed Adonis", azaz Steve Beaton találkozik. Smith az első körben a 2012-es vb-döntős Simon Whitlockot verte 10-6-ra, míg Beaton a holland fenegyereket, Jelle Klaasent küldte haza (10-6). Az 52 éves Beaton régi motorosnak számít a szakmában, 1996-ban világbajnoki címet nyert a BDO-nál, de a PDC-ben az utóbbi évekből legnagyobb eredményként egy Grand Slam-elődöntőt tud felmutatni még 2010-ből. Smith jó formában érkezett meg a tornára, a bécsi ET-ndöntőt játszhatott Taylor ellen, Whitlock ellen is szórta a tömeget, ha pedig szerdán is tudja hozni magát és 97-98 pontos körátlagot, akkor nem kerülhet bajba. 

Az este talán legizgalmasabb meccse lehet Phil Taylor és Mensur Suljovic találkozója. A 15-szörös World Matchplay-győztes angol legenda a nyári csapat vb-n simán lelépte az osztrákok első számú játékosát (4-0), ám ezúttal 11 nyert legig tart a csata, ami a The Gentle-nek kedvez. Suljovic az első kanyarban Stephen Buntingot gyűrte le (10-8), 98.44 pontot átlagolt és 50 százalékosan kiszállózott, vagyis jó formában várhatja a találkozót. Taylor ellen azonban Blackpoolban pokolian nehéz játszani, így nem csodálkozhatunk azon, hogy a bukmékerek mindössze 1.10-et fizetnek a 16-szoros világbajnok sikerére. 

Az este záróakkordját a világbajnoki címvédő Gary Anderson és Terry Jenkins játszhatja. A Repülő skót bombaformába lendült a nyári idényre, a Premier League-döntője óta mindössze két meccset veszített el, megnyerte az ausztrál és a japán World Masterst is. Anderson az első körben Alan Norrisnak sem kegyelmezett, 10-1-es győzelméhez 101.28-as körátlag és egy laza 67 százalékos kiszállózás párosult. A The Bull becenévre hallgató Jenkins Justin Pipe-ot győzte le az első körben, de ehhez elegendő volt egy 85.75-ös körátlag is. Anderson ellen papíron szinte semmi esélye nincs a pályafutása zenitjén már túllépő 52 éves angolnak, ám egy egészen megdöbbentő statisztikába mégis kapaszkodhat: kettejük legutóbbi nyolc egymás elleni meccsét egyaránt Jenkins nyerte! 

A szerdai játéknap programja    
Kezdés Mérkőzés 1 2
20:15 M. King - B. Dolan 1.45 2.35
21:00 M. Smith - S. Beaton 1.22 3.50
22:10 P. Taylor - M. Suljovic 1.10 4.85
23:00 G. Anderson - T. Jenkins 1.09 5.25
KI NYERI A WORLD MATCHPLAY-T 2016-BAN?    
M. van Gerwen 1.85
G. Anderson 4.45
P. Taylor 6.00