Real Madrid

Zidane összeveszett az elnökkel

  • hatharom.com

Nézeteltérés támadt a Real Madrid vezetőedzője és a klub első embere között. Az ok a 17 éves norvég csodagyerek, Martin Odegaard.

Sajtóhírek szerint a Bajnokok Ligája-győztes Real Madrid vezetőedzője amiatt akasztotta össze nem létező bajszát Florentino Pérez elnökkel, mert akarata ellenére el kellett vinnie Martin Odegaardot a csapat észak-amerikai turnéjára. 

A megalomán klubelnök azért ragaszkodott a norvég tini szerepeltetéséhez, mert egyrészt Odegaard szerződése az első csapathoz szól, másrészt a nyáron szeretne neki találni egy klubot, ahová kölcsönadhatják. Éppen ez volt Zidane ellenvetése, tudván, hogy a következő szezonban sem számol vele a nagycsapatnál, ezért nem is látta indokoltnak, hogy elvigye magával az alapozásra. Pérez viszont döntött és Odegaard utazott. Az elnök állítólag azt is forszírozza a francia trénernek, hogy Odegaardot rakja pályára az augusztus 9-én megrendezésre kerülő Európai Szuperkupa fináléjában is, lévén, hogy a meccset Norvégiában, Trondheimben játsszák. 

Nem ez az első eset egyébként, amikor Zidane a norvég srác miatt kerül a középpontba. Amikor Odegaard a klubhoz került, Zizou még a Castillát irányította, ám ott sem számolt a fiatal tehetséggel, mivel az csak hétvégéken állt a csapat rendelkezésére, az edzéseken a nagycsapattal készült. A játékosként világbajnoki címet szerző franciánál ráadásul több fiatal is előrébb van Odegaardnál a sorban, így például két középpályás,  Marcos Llorente és Marco Asensio, akiket elvitt magával a turnéra, akárcsak két fiát, Enzo és Luca Zidane-t. 

A tavaly télen nagy reményekkel igazolt norvég játékos iránt a Hamburg és a Liverpool is érdeklődik, ám a királyi gárdának jobban szeretnék, ha egy spanyol élvonalbeli klub venné kölcsön. Odagaard 2015 májusában debütált az A-csapatban, amikor a Getafe ellen 7-3-ra megnyert meccsen Carlo Ancelotti csereként lehetőséget adott neki, azóta nem jutott szóhoz. Ancelotti múlt hónapban már szimpla PR-fogásnak nevezte a norvég fiatal szerződtetését. 

A Real Madrid július 27-én az Ohio állambeli Colombusban lép majd pályára a Paris Saint-Germain ellen a Bajnokok Nemzetközi Kupája elnevezésű bemutatótorna keretén belül. Az első tétmeccsére majd augusztus 9-én kerül sor, a Sevilla elleni szuperkupameccsen viszont Cristiano Ronaldo biztosan nem lép pályára. 

[2208758] 2016-07-28 01:30:00 Real Madrid - Paris Saint Germainx;

Kattints a képre a játékért!