Darts

Megizzadhatnak a Premier League-sztárok

Kedden már a 2. fordulós mérkőzésekkel folytatódik a darts World Matchplay, rangadókból pedig nem lesz hiány.

Kattints a képre a játékért!

A nap első mérkőzésén rögtön két Premier League-sztár lép színpadra, a skót Robert Thornton az angol Dave Chisnall-lal találkozik. A két játékos legutóbb az European Tour 3. állomásán májusban találkozott egymással, akkor szoros csatában (6-5) Chizzy diadalmaskodott. Thornton számára lenne miért visszavágni az angolnak, hiszen 2014 óta minden mérkőzésüket Chizzy nyerte, a Premier League februári meccsén pedig a skót még leget sem tudott fogni ellene. Ennek megfelelően lőtték be az oddsokat is, Chisnall győzelme nem fizet túl sokat, bár ha Thornton nem fog ki extra jó napot, akkor nehéz elképzelni, hogy megnyerje a meccset.

A második mérkőzésen is skót-angol párharc lesz, a világranglista-5. Peter Wright Ian White-tal találkozik. Az első fordulóban mindketten magabiztosan hozták a meccsüket,Wright Joe Cullent verte 10-5-re, míg White a pocsék napot kifogó északír Daryl Gurnyet gyalulta le 10-2-re. Két rutinos klasszis csatájáról beszélünk, ahol bármi megtörténhet, ennek ellenére a bukik Snakebite-ot tartják egyértelműen esélyesnek. A világranglista 12. White azonban májusban legutóbbi legyőzte a skótot  és az egymás elleni összevetésben is jobban áll.

A játéknap harmadik mérkőzését a világranglista-vezető Michael van Gerwen és az ausztrál Kyle Anderson vívja. A holland bajnok az első körben 10-0-s győzelmet aratott Jamie Caven ellen, de saját bevallása szerint nem nyújtott 100 százalékot. Ez nem túl jó hír Anderson számára, aki a holland Vincent van der Voort-ot verte az első körben. Önbizalmat meríthet azonban a bécsi ET-verseny negyeddöntőjéből, amikor is 6-4-re legyőzte MVG-t. Anderson a csapat-vb-n kiváló teljesítménnyel rukkolt elő, a jó formája azóta is tart, az elmúlt hét meccsből csak egyet veszített el, a legyőzője pedig Phil Taylor volt. A bukik ennek ellenére szinte semmi esélyt nem adnak az ausszinak, Gerwen sikere 100 forintra csak négyet fizet, ennyiért pedig butaság lenne kockáztatni.

Az este zárómeccsét a kétszeres világbajnok Adrian Lewis és a rögbijátékosból profi dartsossá váló Gerwin Price vívja majd. Lewis az első körben éppen Price honfitársát, Mark Webstert lépte le 10-6-ra, de ehhez a győzelemhez nem kellett extrát nyújtania, hiszen a walesi "csak" 88.62-es átlaggal zárta a meccset, ami egy Jackpot-szintű klasszis ellen édeskevés.  Price viszont bravúrral nyitotta a versenyt, hiszen az első körben a belga Kim Huybrechts-et verte meg 10-8-ra. Price remek teljesítményt nyújtott, 95.10-es pontátlaggal és 48%-os kiszállózással abszolválta az első kört. A bukik itt is beárazták az underdog játékost, Lewis győzelme alig fizet valamit, pedig ha Price meg tudja ismételni az első körös játékát, bizony megszorongathatja az angol klasszist. Érdekesség, hogy a két dartsos a tavalyi World Matchplay nyolcaddöntőjében is találkozott egymással és akkor Price 13-10-re nyerni tudott. Az akkori sikere hatszoros pénzt ért.

A keddi játéknap programja    
Kezdés Mérkőzés 1 2
20:00 Robert Thornton - Dave Chisnall 2.75 1.35
21:00 Peter Wright - Ian White 1.35 2.75
22:00 Michael van Gerwen - Kyle Anderson 1.04 6.75
23:00 Adrian Lewis - Gerwin Price 1.20 3.60