Riói olimpia

Komoly bajban Pars Krisztián

  • hatharom.com

Mindössze a 9. helyen végzett a Gyulai István Memorial versenyén az olimpiai bajnok kalapácsvető Pars Krisztián.

"Gyerekkoromban dobtam utoljára ekkorákat" - így kommentálta saját maga teljesítményét a kétszeres Európa-bajnok és olimpiai aranyérmes Pars Krisztián, miután 70,74 méteres dobásával csak a 9. helyen végzett a Gyulai István Memorial versenyen. A szombathelyi atlétát egész évben sérülések hátráltatták, ezért nem is támasztott komoly elvárásokat a versennyel kapcsolatban, de így is jócskán a várakozásokon alul teljesített: első kísérlete 70 méter alatt maradt, aztán másodikra 70,74, harmadikra pedig 70,32 métert ért el, és így nem folytathatta a viadalt.

"Sajnos a derekam is beállt, pedig az edzések alapján 75-76 méter elérésére képesnek éreztem magam" - nyilatkozta Pars, hozzátéve, hogy az olimpiáig hátralévő négy hétben edzőjével azon lesznek, hogy Rióban legalább 78 métert tudjon. "Úgy néz ki, nagy a baj, a szervezetem már nem reagál úgy a regenerálódásra és a műtét utáni dolgokra. Az elmúlt 13 év komoly nyomokat hagyott a testemben, s most nem tudok megfelelni az elvárásoknak.A versenyig nagyon jó állapotban voltam, nem is értem az egészet. Szinte hihetetlen számomra, hogy ez most megint megtörténik a szervezetemmel. Megmondom őszintén, nagyon nehéz lesz a következő négy hét az olimpiáig, hogy ezt fel tudjuk tornászni vissza a 78 méteres szintre. Valami nem stimmel, pedig orvostól orvosig járok és mindenki azt mondja, hogy minden rendben van."

A londoni olimpia bajnoka tehát igen messze van a csúcsformától, miközben legnagyobb riválisa, a világbajnoki címvédő lengyel Fajdek topformában dobál, a Gyulai Memorialt közel ötméteres fölénnyel (81.11) nyerte meg. 

MAGYARORSZÁG HÁNY ARANYÉRMET SZEREZ?    
Kevesebb, mint 6.5 TippmixPro@2.25
Több, mint 6.5 TippmixPro@1.50