Felkészülés

Sztárparádé a nyári uborkaszezonban

Idén nyáron már negyedik alkalommal kerül megrendezésre az International Champions Cup (ICC) elnevezésű bemutató torna, melyben Európa legjobb csapatai vesznek részt.

A szervezők 2013-ban azzal a céllal hozták létre a tornát, hogy a világ számos pontján, különböző kontinenseken népszerűsítsék a futballt. Ehhez persze a legnagyobb és leghíresebb csapatokra is szükség van, így amolyan mini-nyári klub-vb-nek is felfogható a viadal. 

Az idei sorozatban hét különböző nemzet csapatait hívták meg. Spanyolországból a Real Madrid, a Barcelona és az Atlético Madrid, Angliából a Liverpool, a Manchester United, a Manchester City, a Tottenham, a Leicester és a Chelsea, Németországból a Bayern München és a Borussia Dortmund, Olaszországból a Juventus, a Milan és az Inter, Skóciából a Celtic, Franciaországból a címvédő PSG, újoncként pedig Ausztráliából a Melbourne Victory vesz részt a nyári tornán. 

A mérkőzéseket 4 kontinensen (Amerika, Kína, Ausztrália, Európa), 16 különböző helyszínen rendezik majd. Ausztráliában a házigazda Melbourne mellett a Juventus, a Tottenham és a BL-döntős Atlético Madrid lép majd pályára, míg Kínában a Manchester United, a Manchester City, a Borussia Dortmund meccsel majd, a történelem során pedig először rendeznek manchesteri városi derbit Angliától távol. 

Rendeznek majd meccseket Dublinban, Londonban, Glasgow-ban, Stockholmban, Chicagóban, Oregonban és még számos észak-amerikai városban, így például a világ legnagyobb arénái között számon tartott Michigan Stadionban is. Összesen 21 mérkőzésre kerül sor az International Champions Cup keretén belül. 

Az első találkozóra pénteken Shanghajban kerül sor, amikor is a Manchester United a Borussia Dortmunddal méri össze erejét. Másnap Melbourne-ben a Juventus csap össze a házigazda ausztrál gárdával. Szerencsére a magyar fogadóiroda is foglalkozik a nyári tornával, így lesz lehetőségünk fogadni az igazi sportcsemegének ígérkező mérkőzésekre! 

Bajnokok Nemzetközi Kupája    
Párosítás 1 x 2
Manchester United - Borussia Dortmund 2.05 3.15 3.10
Melbourne Victory - Juventus 7.50 4.70 1.30
[2208799] 2016-07-22 14:00:00 Manchester United - Borussia Dortmundx;