NB I

Horváth Ferenc visszatér korábbi sikerei színhelyére

  • hatharom.com

Az elmúlt szezonban az ezüstéremig vezette a Videotont, idén viszont már a Diósgyőr sikereiért küzd az őszes hajú edző.

Pikáns mérkőzéssel zárul az NB I 1. fordulója, hiszen a Diósgyőr látogat a Videoton együtteséhez. A vendégek kispadján az a Horváth Ferenc ül, aki tavaly beugróként ezüstéremig vezette a székesfehérvári együttest, idén viszont már a miskolciak sikereiért küzd.

Ugyanakkor az őszes hajú mestert mindössze szűk két hete nevezték ki a piros-fehérek vezetőedzői posztjára, az alapozást még elődjével, Egervári Sándorral kezdték a miskolciak. Ennek köszönhetően igen keszekuszára sikerült a vendégek felkészülése, a tesztmérkőzéseken nem sok örömet okoztak szurkolóiknak a diósgyőriek, mivel a komoly együttesek ellen rendre alulmaradtak. A játékoskeretben is volt bőven mozgás, hiszen öt játékos - Murtaz Dausvili, Dejan Karan, Lázár Pál, Ugrai Roland, Diego Vela - érkezett, míg hét - Barczi Dávid, Egerszegi Tamás, Grumics Miroszlav, Manjrekar James, Koman Vladimir, Kovács Gábor, Novothny Soma - távozott.

"Láttam a Videoton csütörtöki mérkőzését és az előtte lévő kettőt is. Egy másfajta Videoton játszott most, mint az előző két meccsen. Egy másik rendszerben is, ami sokkal jobban passzol a csapathoz. Tegnap végig kézben tartották a meccset, jól játszottak, jó csapatról van szó, de ezt eddig is tudtuk róluk. Nekünk végtelen nagy alázattal és szerénységgel kell odamennünk, a labdarúgás iránt, nem az ellenfél iránt persze, és meg kell próbálunk mindent megtennünk azért, hogy ponttal, vagy pontokkal térjünk haza. Ismerem a Videotont, de a feleségemmel is nap mint nap találkozok, ismerem őt jól, de néha mégis meg tud lepni. Ez nem jelent előnyt. Lesz részemről ennek a meccsnek egy érzelmi töltete és fontos lenne, hogy jól mutatkozzak be a Diósgyőr kispadján is." - mondta Horváth Ferenc a miskolciak hivatalos honlapjának.

Ami a hazaiakat illeti, a Videoton már három tétmérkőzésen is túl van, köszönhetően az Európa Liga szereplésnek. Henning Bergék a moldáv Zaira Balti ellen igen szenvedősen jutottak tovább, de a szerb Csukaricski elleni kőkeményen megdolgoztak a 2-0-s győzelemért csütörtökön, s ami különösen megsüvegelendő teljesítmény a piros-kékektől, hogy óriási ellenszélben, tíz emberrel sikerült növelni előnyüket. A piros-kékek tehát úgy tűnik, hogy készen vannak, az újak közül Bódi Ádám és Barczi Dávid is beilleszkedett, Danko Lazovics viszont még nem jutott szóhoz.

Noha a jövő heti Európa Liga visszavágó bekavarhat a fehérváriak összeállításában, véleményünk szerint Henning Berg győzelemmel szeretné letenni névjegyét a magyar bajnokságban, ráadásul még annyira a szezon elején járunk, hogy szinte borítékolható, hogy a piros-kékek a legjobbjaikkal lépnek pályára vasárnap. Ez esetben pedig a jobb erőkből álló, hazai pályán játszó, játékban lévő Videoton legyőzheti a diósgyőri együttest vasárnap délután.

Videoton-Diósgyőr
hatharom.com-tipp: Videoton
TippmixPro@1.53
[2253467] 2016-07-17 18:00:00 Videoton - Diósgyőrx;