Davis Kupa

Szlovákverésre fel!

A hétvégén Magyarország Szlovákiával csap össze a Davis Kupa euro-afrikai zóna I-es csoportjának második fordulójában.

Márciusban hatalmas hőstettet vitt véghez a magyar Davis Kupa válogatott, ugyanis Izrael legyőzésével Kuhárszky Zoltán tanítványai bejutottak a második fordulóba, hasonlóra pedig 21 éve nem volt példa (1995-ben a portugálok ellen sikerült nyerünk). Ahogyan Richter Attila, a szövetség (MTSZ) főtitkára fogalmazott, nem tudni meddig tart ez a csoda. Szlovákia ellen még bőven reménykedhetünk egy újabb bravúrban, hiszen a vendégek a legnagyobb sztárjuk, Martin Klizan nélkül érkeznek Budapestre.

Magyarország a Fucsovics Márton, Valkusz Máté, Nagy Péter, Gödry Levente négyessel indul harcba. Kuhárszky egy helyen változtatott az Izrael elleni kerethez képest, Borsos Gábor helyett ezúttal a junior világelső Valkusz kap lehetőséget. Az alappillér természetesen Fucsovics, aki várhatóan a két egyes mellett párosban is pályára lép majd. Mellette valószínűleg még Nagy kap szerepet, aki Izrael ellen hatalmas sikert ért el azzal, hogy legyőzte a nála jóval előrébb rangsorolt Dudi Selát. Marci és Peti egyébként egyaránt jó formának örvend, előbbi Challengeren ért el nagyszerű eredményeket, míg utóbbi Futures-szinten szállította a győzelmeket az elmúlt hónapokban.

A szlovákok Klizan nélkül sem olyan gyengék, még így is két top 150-es játékost kitudnak állítani, de azért Andrej Martin és Jozef Kovalik egyáltalán nem verhetetlenek. Főleg nem hazai pályán, ami legutóbb is rengeteget jelentett. Most nem a Városligetben, hanem a Europe Tennis Centerben kerül megrendezésre a forduló, de itt is jó hangulat várható. A borítás természetesen salak lesz, ugyanis a mieinknek ez fekszik a leginkább. Hasonló hozzáállással, felkészültséggel, mint Izrael ellen, Szlovákia is legyőzhető, ami azt jelentené, hogy bejutunk a Világcsoport rájátszásába. 

Ki jut tovább?
Magyarország Szlovákia
TippmixPro @ 2.70 TippmixPro @ 1.35