Bajnokok Ligája

Gondot okozhat a Fradinak a váratlan utazás

Az FK Partizani Tirana már a szlovák Slovan Bratislava dolgát is megnehezítette. A Ferencváros toronymagas esélyese ugyan a párharcnak, de az albán fővárosban nem lesz könnyű nyerni.

Lerövidült a Ferencváros felkészülési időszaka, a zöld-fehéreknek a tervezettnél korábban, már szerdán tétmeccset kell játszaniuk. Habár az eredeti ellenfelüket, a Skenderbeut az UEFA kizárta a sorozatból, a helyükre a Partizani Tirana ugrott be, amely veszélyes ellenfélnek tűnik.

Ugyan az FK csupán második helyen végzett a tavalyi albán pontvadászatban, kár lenne lebecsülni őket. Az Európa Ligában ugyanis a Slovan Bratislava ellen hazai pályán nem szenvedtek vereséget és tavaly is megizzasztották a norvég Strömsgodset csapatát. Mindazonáltal történetük során mindössze három továbbjutást könyvelhetnek el a különböző sorozatokban, az utolsóra pedig több, mint tíz éve került sor.

A Ferencváros utazó kerete
Kapusok: Varga Ádám, Jova Levente, Dibusz Dénes
Védők: Oliver Hüsing, Leandro, Pintér Ádám, Busai Attila, Michal Nalepa, Emir Dilaver, Cristian Ramirez
Középpályások: Nagy Dominik, Hajnal Tamás, Haris Attila, Gyömbér Gábor, Vladen Csukucs, Florian Trinks
Támadók: Lovrencsics Gergő, Radó András, Stanislav Sesták, Böde Dániel, Gera Zoltán, Marco Djuricin, Varga Roland

Az ellenfél az albán bajnokságban is erős szintet képvisel, piaci értékük alig marad el a listavezető Kukesiétől, viszont megelőzi a Skenderbeut. Számunkra legismertebb játékosuk az a Dalibor Volas, aki a Debrecen színeiben szerzett már gólt a Ferencvárosnak.

"Tiszteletben tartjuk az UEFA döntését, és tisztában vagyunk, hogy a Partizani egy nagyon jó csapat. Az Európa Liga helyett a Bajnokok Ligájában kapnak lehetőséget, ezzel pedig nyilván élni akarnak. Tiszteljük az ellenfelet, de mindent megteszünk a legjobb eredményért. Eredetileg egy másik párharcra készültünk, de a rövid idő ellenére is igyekeztünk felkészíteni a játékosokat arra, ami rájuk vár majd. Megismertük a Partizanit, ismerjük a stílusukat, és azzal is tisztában vagyunk, hogy ők már játszottak egy tétmeccset. Nem szeretek előre jósolni, függ a meccstől is, hogy mivel lehetünk elégedettek, de ha látunk esélyt a győzelemre, akkor azt meg akarjuk ragadni. Figyelnünk kell arra is, hogy mentálisan erős legyen a csapat" - nyilatkozta Thomas Doll vezetőedző.

A zöld-fehérek keretében helyet kapott a friss szerzemények közül Oliver Hüsing, Marco Djuricin és Lovrencsics Gergő is, míg az Eb-hősök közül Dibusz, Pintér, Böde és Gera is elutazott Tiranába. Nagy Ádám azonban nincs ott, ő vélhetően a napokban aláír egy külföldi csapathoz.

Az előző szezonban a Partizani főleg idegenben vitézkedett, hiszen ugyanannyi pontot szereztek otthon, mint idegenben. A szlovákok elleni Európa Liga-meccsen is végig egálban voltak, így kár lenne lebecsülni őket. Véleményünk szerint meglesz ugyan a Fradinak az előny a visszavágóra, de sok gól biztosan nem esik.

hatharom.com-tipp: 2.5 gól alatt
TippmixPro @1.50
[2284240] 2016-07-13 20:00:00 Partizani - Ferencvárosx;