Bajnokok Ligája

Böde gólja mentette meg a Fradit

  • hatharom.com

1-1-es döntetlent játszott a Ferencváros az albán Partizani Tirana otthonában a Bajnokok Ligája selejtezőjének első mérkőzésén.

Fotó: fradi.hu

A mérkőzés előtt a bukmékerek egyértelműen a Ferencváros tartották esélyesebbnek, ám Thomas Doll együttese nem tudta érvényesíteni a papírformát, ugyanakkor a visszavágó szempontjából kedvező eredményt sikerült elérnie.

A német szakember a Dibusz – Dilaver, Nalepa, Leandro, Ramírez – Gera, Pintér – Lovrencsics, Nagy D., Radó – Djuricin kezdő tizenegyet küldte a pályára, vagyis kispadra szorult az Eb-t megjárt Böde Dániel és a szlovák Sesták valamint a nyáron szerződtetett Oliver Husing is.

A gyenge iramot és alacsony színvonalat hozó mérkőzés első félidejében alig akadt említésre méltó jelenet, a fordulás után két perccel azonban egy óriási védelmi hibából a Partizani megszerezte a vezetést. Radó a felező környékén pontatlanul passzolt Leandrónak, a labdára pedig Fili csapott le, majd megiramodott a kapu felé, hogy aztán 18-19 méterről egy óriási gólt ragasszon Dibusz kapujába (1-0).

A vezető gól után az albán csapat jobbára csalta a focit, folyamatos játék nem is tudott kialakulni a pályán. A Fradi képtelen volt helyzeteket kidolgozni, a magyar bajnok soraiból egyedül Gera és Lovrencsics játszott elfogadhatóan. Thomas Doll a 65. percben kettős cserére szánta el magát, Radót és Djuricint is lehozta, helyükre pedig Sesták és Böde Dániel állt be. Az NB I gólkirálya hét perccel pályára lépése után meg is szerezte az egyenlítő találatot: egy előre vágott labdáért lefutotta védőjét, majd éles szögből, közvetlen közelről a kivetődő kapus felett a léc alá emelt (1-1).

Az egyenlítés után a zöld-fehérek megpróbáltak egy fokozattal feljebb kapcsolni, de az átütő erő és a dinamizmus továbbra is hiányzott a csapat játékából, Nagy Dominik ugyan egy kapufáig eljutott, de több gól pedig nem esett a mérkőzésen.

Az 1-1-es végeredmény inkább a Ferencvárosnak kedvező, amely szemmel láthatóan még idény eleji formában futballozott. Az egy hét múlva esedékes budapesti visszavágón lehet javítani.

[2284240] 2016-07-13 20:00:00 Partizani - Ferencvárosx;
2016-07-13;42