Wimbledon

Londonban is Kerber okozza Serena vesztét?

  • hatharom.com

Szombat délután a hölgyeké a főszerep Wimbledonban. Női egyesben a hatszoros bajnok Serena Williams az első londoni fináléjára készülő Angelique Kerberrel csap össze.

A világelső Serena Williams immáron harmadik alkalommal egy lépésre attól, hogy beállítsa Steffi Graf rekordját, vagyis a 22 Grand Slam-címet. A 34 éves amerikai klasszis ezúttal azzal az Angelique Kerberrel néz majd farkasszemet, akitől az év elején Melbourne-ben, az Australian Open-döntőjében kikapott. Parázs visszavágóra számíthatunk. Serena egyébként hetedszer lehet a tenisz szentély királynője, míg a német lány első wimbledoni címét készül megszerezni, korábban egy elődöntő volt a legjobb eredménye az angol fővárosban. Graf 1996-os győzelme után az első germán lehetne, akinek sikerül Wimbledonban nyernie. 

A melbourne-i döntőjük összefoglalója:

Nem lehet azt mondani, hogy annyira nagyon nehéz útjuk lett volna, különösen nem Williamsnek, aki egyetlen top 10-es teniszezővel sem találkozott. Bár a rekordot kergető amerikai szinte minden tornán elsősorban magával harcol. Talán a Roland Garros-döntő volt ez alól kivétel, ahol Garbine Muguruza személyében emberére akadt. Ilyen szempontból Kerber sem túl szerencsés ellenfél, hiszen ő is, amikor eksztázisba kerül, akkor a lehetetlent is pályára teszi, ráadásul balkezes, ami mindig kellemetlen. 

Amit Kerber kihasználhat, hogy a nyomás az megint csak nem rajta lesz. Azt nem mondjuk, hogy vesztenivalója csak Serenának van, hiszen lehet a német soha többet nem kerül ilyen közel a wimbledoni trófeához. Csak azért azonban, mert Melbourne-ben győzött, nem állíthat nagy elvárásokat maga elé. Könnyedén, felszabadultan kell teniszeznie, élvezni, hogy ismét Grand Slam-döntőt játszhat. Ha fejben sikerül jó oldalról megközelítenie ezt a döntőt, akkor nagyon kemény ellenfele lehet az amerikainak, hiszen azt tudjuk, hogy csodás dolgokra képes.

Serena részéről egyértelműen az lesz a kérdés, hogy mennyire tudja elengedni ezt a rekord kérdést. Ha emiatt ismét görcsössé válik, akkor nem fogja tudni megnyerni ezt a meccset sem. Egyelőre nagyon összeszedettnek tűnt a szűk két hét alatt, csak honfitársa, Christina McHale ellen veszített egy szettet, de a torna elején ez előfordul a sztárokkal is.

Nehéz megjósolni, hogy ki lesz a befutó, hiszen ez nagyban függ attól, hogy Williams melyik arcát mutatja. A bukmékerek egyébként kicsit óvatosabbak mint az Australian Open-fináléjuknál, ezúttal "csak" 3.40-szeres pénzt fizetnek Kerber győzelmére. A legjobb tipp talán az over, ha nagyon nem zuhan meg a német, akkor nem gondoljuk, hogy ez egy sima meccs lesz. 

Serena Williams-Angelique Kerber
Hatharom-tipp: 21.5 játék felett
TippmixPro @ 1.85