Wimbledon

Babos Timi Grand Slam-döntős

  • hatharom.com

A magyar-kazah duó 6:4, 6:2-es győzelmet aratott a wimbledoni tenisztorna elődöntőjében.

Babos Tímea és Jaroszlava Svedova 75 perc alatt 6:4, 6:2 arányban múlta felül a Raquel Atawo - Abigail Spears 10. kiemelt párost a wimbledoni elődöntőben.

A mérkőzést az amerikai duó kezdte jobban, 4-1-re léptek meg. Nem kellett azonban Timiéket sem félteni, a döcögősebb rajt után begyújtották a rakétákat és zsinórban öt játékot nyerve megfordították a szettet. Ez abszolút megfogta Spearséket, a második felvonás elején kétszer is elveszítették az adogatásukat, ami meg is pecsételte a sorsukat. Innen már nem volt visszaút számukra, fogadóként nem sok esélyt kaptak, Svedováék borzasztó magabiztosan játszottak a saját gémjeikben. 

"Nagyon örülünk a győzelemnek! Ma talán lassabban kezdtünk, de együtt összeszedtünk magunkat, utána pedig zsinórban kilenc játékot nyertünk, így fordítottunk. Ismét nagy élményt jelentett, hogy telt ház előtt játszhattunk az egyes pályán" - nyilatkozta honlapján Babos Tímea.

Wimbledon, női páros - elődöntő
Babos/Svedova (5.)-Atawo/Spears (10.): 6-4, 6-2

Ez volt egyébként a papírforma, a    1.40-szeres pénzt fizetett az 5. kiemelt magyar-kazah kettős győzelmére. Babos 2014 után játszhat ismét női párosban döntőt Wimbledonban, míg Svedovának hat év elteltével jött össze újra ez a bravúr. Ellenfelük a Williams-testvérpár vagy a 8. kiemelt Goerges/Pliskova kettős lesz.