Wimbledon

Baboséknak a világ legjobbjait kellene legyőzniük az elődöntőért

  • hatharom.com

A magyar-kazah duó a Hingis/Mirza világelső kettős ellen lép pályára a wimbledoni Grand Slam-torna negyeddöntőjében.

Babos Tímea és a kazah partnere, Jaroszlava Svedova szerdán sikerrel vette a nyolcaddöntős akadályt is. Az ötödik helyen kiemelt páros 122 perc alatt 4:6, 6:1, 7:5 arányban múlta felül a Johanna Konta - Maria Sanchez brit-amerikai duót.

"Nagyon nem játszottam jól. De győztünk, ez pedig jó esély arra, hogy a következő körben jobb legyek! Talán Szlava is fáradtabb volt a sok meccse után. Én pedig a korábbi vállsérülésem miatt keveset tudtam készülni. De már a karom is jobban van. Csütörtökön nagy meccs lesz, kell a jó forma” – nyilatkozta Timi a nyolcaddöntős győzelmüket követően a babostimea.hu-nak.

Ki jut tovább?
Hingis/Mirza Babos/Svedova
TippmixPro @ 1.35 TippmixPro @ 2.75

Babosékra a folytatásban a lehető legnehezebb feladat vár, a háló túloldalán ugyanis ezúttal a világelső Martina Hingis - Sania Mirza kettős áll majd. Kétség sem férhet hozzá, hogy jelenleg ők a világ legjobb párosa, ugyanakkor nem verhetetlenek. Amikor február végén megszakadt a rekordnak számító 41 meccses győzelmi szériájuk, akkor onnantól jó néhány mérkőzést elveszítettek. A salakszezonban újra a legjobbjukat nyújtották, Párizsba úgy érkeztek, hogy zsinórban a negyedik GS-címüket húzhatják be. A nagy média figyelem azonban ismét nem tett jót számukra, hatalmas meglepetésre már a 16 között búcsúztak egy nem az elitbe tartozó páros ellen. Volt botlásuk a füves felkészülés alatt is, tehát egyáltalán nem lehetetlen őket legyőzni. Persze ehhez kell, hogy gyengébb napot fogjanak ki, és egyelőre Wimbledonban ezt a szívességet senkinek nem tették meg. Magabiztosan gázoltak át az eddigi ellenfeleiken, igaz, ez is volt a papírforma. Babosék felszabadultan teniszezhetnek, kihozták a maximumot ebből a tornából. Ha ebben a felfogásban játszanak, akkor kemény ellenfeleik lehetnek Hingiséknek.