Wimbledon

Újabb sima meccs előtt Babosék

  • hatharom.com

A magyar-kazah duó szerdán a Konta/Sanchez duóval néz farkasszemet a wimbledoni torna nyolcaddöntőjében.

Az ötödik helyen kiemelt Babos Tímea és Jaroszlava Svedova nagy magabiztossággal kezdte a tornát, ugyanis 6:2, 6:4 arányban győzték le a Madison Keys/Sloane Stephens amerikai duót, majd a japán kettős, Suko Aoyama és Makoto Ninomiya sem okozott számukra problémát, őket 6:1, 6:3-ra verték.

"Azt gondolom, hogy ez egy elég nehéz első kör volt. Nyilván az ellenfelünk nem volt kiemelt, hiszen Mi elég magasan rangsoroltak vagyunk. De egyéniben mindketten nagyon jó játékosok. Ez be is bizonyosodott, alapvonalról nagyon jól játszottak, ütötték szépen a labdát. A hálójátékuk azonban gyengébb volt, mint a miénk. Végül is ennek köszönhető ez a viszonylag sima győzelem. Ami jó: nagyon jól játszottunk együtt! Én továbbra is a tenyeres oldalamon játszok, Szláva pedig a fonákján. Azt hiszem, ez jobban is működik Nekünk. Örülök ennek a győzelemnek! Ez a lelkemnek is jót tett” - nyilatkozta Timi még az első körben aratott győzelmüket követően a babostimea.hu-nak.

Ki jut tovább?
Konta/Sanchez Babos/Svedova
TippmixPro @ 4.00 TippmixPro @ 1.16

A folytatásban egy újabb nem kiemelt páros, Johanna Konta és Maria Sanchez lesz Timiék ellenfele. A brit-spanyol duó az előző körben meglepetést okozott azzal, hogy legyőzték a Jurak/Rodionova párost, ám hozzájuk képest Babosék újabb szintugrás. Meglepő lenne, ha Kontáéknak sikerülne ezzel a feladattal is megbirkózniuk, hazai pálya ide, hazai pálya oda. Remek formában van a magyar-kazah páros, Svedova egyesben is nagyot menetelt, ami jó önbizalmat adott neki. Magabiztos, kétszettes győzelem várható az ötödik kiemelttől.