EURO 2016

A franciák ellen is folytatódik az izlandi csoda?

Anglia már megbánta, hogy lebecsülte Izlandot, a szigetlakók pedig most újabb bravúrra készülnek.

Vasárnap este kerül sor az utolsó negyeddöntőre, a játéknap kérdése, hogy vajon Németország, Wales és Portugália csapatához Franciaország vagy Izland csatlakozik-e negyedikként. A győztesnek nem lesz könnyű dolga, hiszen a világbajnoki címvédő Nationalelffel találkoznak a döntőbe jutásért. A mérkőzés egyértelmű esélyese a házigazda, no de az izlandiakat már rég nem szabad leírni.

[1695475] 2016-07-03 21:00:00 Franciaország - Izlandx

"A játékosaim tudják jól, Izland nem véletlenül van a legjobb nyolc között. Kiérdemelték játékukkal, mi pedig nagyon fel kell készüljünk belőlük. Különösen a hosszú bedobásaikra, amik már-már szabadrúgásokkal érnek fel. Fizikálisan nagyon erősek, minden labdáért megharcolnak, a levegőben pedig nagy fölényük van a magasságuk miatt. Sajnos nem áll rendelkezésemre olyan eszköz, amivel megnyújtom a játékosaimat, de valahogy megoldjuk a levédekezésüket" - mondta Didier Deschamps.

"Mindig mondom a játékosaimnak és a médiának, hogy a futballban bármikor borulhat a papírforma. Azt mondanám, favoritok a franciák, de mégsem annyira. Úgy kell kimennünk a pályára, hogy tudjuk, legyőzhetjük őket. Koncentráltnak kell legyünk, mert nincs gyakran lehetőség az elődöntőért játszani egy ilyen tornán. Fantasztikus lenne meghálálni az otthon a tévék előtt és az itt lévő izlandiaknak azt a hihetetlen támogatást, amit kapunk. Szeretnénk nyerni" - nyilatkozta szerényen Lars Lagerbäck.

Nagy változás az izlandiaknál nem várható, hiszen keretük teljes, habár kilencen is egy sárgára vannak az eltiltástól. A franciáknál viszont Umiti és Cabaye is a kezdőben kaphat helyet, Kanté és Rami ugyanis eltiltásukat töltik.

A két gárda eddig tizenegy mérkőzést játszott egymással, Izland mindössze három remire volt képes. Ebben az évezredben egyszer, 2012-ben csaptak össze, akkor barátságos mérkőzésen a gallok nyertek 3-2-re.

Sajnos az izlandi csoda valószínűleg ma véget ér, reménykedjünk azonban, hogy egy gólgazdag, jó kis meccset látunk. Tippünk a hazaiak remek formában lévő támadóját favorizálja, egy gólt miniumum várunk Antoine Griezmanntól.

hatharom.com-tipp: Griezmann gólt szerez
TippmixPro @2.30
[1695475] 2016-07-03 21:00:00 Franciaország - Izlandx;