Átigazolás

Unai Emery első igazolása igazi őstehetségnek indult

Hatem Ben Arfa két évre írt alá a párizsi együtteshez. Ismét megindul felfelé a karrierje?

Javában zajlik az átigazolási szezon, Európa topcsapatai sorban jelentik be új szerzeményeiket. A Manchester United és a Manchester City is sztárokat igazolt az elmúlt órákban, most pedig a Paris Saint-Germain következett, amely gárda megszerezte az utóbbi évek egyik legnagyobb tehetségének tartott, ám végül a reményeket be nem váltott Hatem Ben Arfát.

A tunéziai származású francia válogatott játékos karrierje a Lyonból indult, majd a Marseille-nél figyelt fel rá a Newcastle United, 23 évesen került Angliába, ám itt magatartásbéli problémák miatt Alan Pardew nemigen játszatta, így végül a Hull Cityhez került kölcsönbe. A balul sikerült szigetországi évek után végül a Nice csapott le rá, a Ligue 1-be visszatérve pedig ismét régi fényében tündökölt, 37 meccsen 18 gólt lőtt és 6 gólpasszt adott. A PSG ingyen szerezte őt meg, a szerződése két évre szól.

A támadóként szinte bárhol bevethető Ben Arfáról korábban Pardew azt mondta, a legnehezebb eset, akivel valaha együtt dolgozott.

A francia támadóról sokaknak leginkább a 2012-ben, Bolton Wanderersnek rúgott gólja jut eszébe, amikor a saját térfeléről indulva lőtt egy csodálatos gólt.