EURO 2016

Gól nélküli német-olasz csúcsrangadó?

  • hatharom.com

Szombat este rendezik a negyeddöntők leginkább várt párharcát, a Németország - Olaszország találkozót. A világbajnoki címvédő németek még soha nem győzték le az olaszokat az Eb-ken, ám a bukik szerint megszakadhat ez a sorozat.

Két remek formában lévő futballnagyhatalom, egy csodaszép stadion, Európa-bajnoki negyeddöntő - elképzelni is nehéz ideálisabb programot szombat estére a Németország-Olaszország találkozónál.

Az Eb-n eddig látottak alapján kijelenthetjük, hogy két remek formában lévő válogatott csap össze Bordeaux-ban. Mindkét gárda csoportelsőként - a németek veretlenül - jutott tovább az egyenes kieséses szakaszba, ahol rá tudtak még tenni egy lapáttal, a németek a szlovákokat (3-0), míg az olaszok a címvédő spanyolokat (2-0) küldték haza.

[1695474] 2016-07-02 21:00:00 Németország - Olaszországx

A mérkőzést Kassai Viktor vezeti majd, aki egy jó teljesítménnyel akár a döntőt is elnyerheti, éppen ezért kimért játékvezetést várhatunk. 

Az ehhez hasonló klasszikusokon általában a napi forma a döntő, így igen nehéz belőni, hogy mire is számítsunk a meccsen. Antonio Conte mindenkit meglepett azzal, hogy ebből a nem túl acélos játékoskeretből egy ennyire ütőképes csapatot rakott össze a tornára, azonban az olaszok kapitányának most változtatnia kell a felálláson, mivel Thiago Motta eltiltott, Danielle de Rossi pedig sérült. Utóbbi játékára azért még mutatkozik esély, de ha mégsem tudja vállalni a pályára lépést, abban az esetben Stefano Sturaro kaphat szerepet a pálya közepén. Ezt leszámítva azonban Conte minden alapemberére számíthat. 

Nem igazán indokolt a változtatás a német válogatottban sem, Joachim Löwnek egyedül a balhátvéd Jonas Hector állapota miatt kell aggódnia, de vélhetően a kölni játékos is felépül a kezdésig.

Ki jut tovább?    
Németország Olaszország
TippmixPro@1.55 TippmixPro@2.30

A bukmékerek szorzói alapján a továbbjutásnak Németország az esélyese, hasonló számokat láthatunk, mint a spanyol-olasz előtt, és ott borult a papírforma. A Nationalelf az egyetlen csapat, amely még nem kapott gólt a tornán, de hasonlóan jól védekeznek az olaszok is, akik ugyan az írek ellen beszedtek egyet, de azon a meccsen a komplett hátsó alakzat hiányzott. 

[1695474] 2016-07-02 21:00:00 Németország - Olaszországx;5

Óriási taktikus mindkét edző, mindkét válogatottnak megvan a saját stílusa és erőssége, így nagy adok-kapokra ezen a meccsen ne számítsunk, sokkal inkább az Eb-találkozókra általában jellemző biztonsági játék a valószínűbb.

Németország - Olaszország
hatharom.com-tipp: Gólszám 0-1
TippmixPro@2.30
[1695474] 2016-07-02 21:00:00 Németország - Olaszországx;