Wimbledon

Babos párosban javíthat

  • hatharom.com

A magyar játékos pénteken párosban lép pályára Wimbledonban.

A torna egyetlen magyar indulója, a világranglista 44. Babos Tímea számára csütörtökön egyéniben véget ért a küzdelem, miután 6:2, 6:3 arányban alulmaradt az amerikai Coco Vandeweghe ellen.

"Hihetetlenül jól játszott Coco! Sajnálom, mert úgy éreztem, hogy jó formában vagyok. De ha valaki úgy teniszezik, ahogyan ma az ellenfelem, akkor ezt el kell fogadni és menni tovább. Mindent megtettem, amit tudtam. Ilyen téren nincs bennem hiányérzet. Csak hát tényleg nagyon sajnálom…” - nyilatkozta Timi az elveszített találkozó után a babostimea.hu-nak.

Ki jut tovább?
Keys/Stephens Babos/Svedova
TippmixPro @ 3.65 TippmixPro @ 1.20

Párosban viszont most kezdődik a soproni kiválóság számára a kaland. A kazah Jaroszlava Svedovával az oldalán a Madison Keys és Sloane Stephens alkotta amerikai duó ellen lép pályára. Több dolog miatt is érdekes találkozó előtt állunk. Stephens és Babos elég jól ismerik egymást, ugyanis a juniorok között verhetetlenek voltak, összesen három Grand Slam-viadalon diadalmaskodtak. A profik között viszont nem sok tornán próbálkoztak együtt, ami köszönhető annak, hogy az amerikai lány elsősorban az egyénire koncentrál, párosban csak nagyon ritkán ragad ütőt. Hasonló mondható el a honfitársáról, ezért nem nem meglepő, hogy ekkora underdogok a fogadóirodáknál. Stephens egyébként egyetlen GS-meccset nyert, ami mindenféleképpen meglepő az eredményes junior korszaka után.

Az amerikai kettős valószínűleg nagy energiát most sem fog a párosra fordítani, hiszen egyesben mindketten versenyben vannak még. Mivel elég gyötrelmesen halad a program, mondhatni csak púp a hátukra ez a meccs. Komoly meglepetés lenne, ha Babosék maradnának alul, bár abban az esetben is csak az egyik szemünk sírna, ugyanis a magyar lány ebben az esetben a jövő heti budapesti 100 ezres ITF-tornán játszana.