EURO 2016

Tartalékos belga csapat ellen folytatódhat a walesi csoda

Wales a selejtezők alatt még gólt sem kapott Belgiumtól, most azonban Lukakuék a favoritok.

   
  1 x 2
Wales-Belgium 4.75 3.35 1.75

Igazán érdekes összecsapásra van kilátás péntek este, Lille-ben ugyanis összecsap az Eb egyik meglepetéscsapata, valamint a magyarokat búcsúztató válogatott. Wales és Belgium randevúja egyáltalán nem ígérkezik simának, hiszen hiába volt meggyőző Marc Wilmots gárdája a magyar csapat ellen, Wales már megmutatta erejét, ráadásul most egy igen tartalékos védelem is vár Bale-ékre.

[1695473] 2016-07-01 21:00:00 Wales - Belgiumx

Merthogy nem elég Wilmotsnak Eden Hazard kisebb sérülése, ráadásul két hátvédje, Vermaelen (eltiltás) és Vertonghen (bokasérülés) biztosan nem játszhat pénteken. Ez pedig komoly seb a belgák amúgy is bizonytalan hátvédsorán. Így vélhetően középen Ciman kap majd lehetőséget, míg a balhátvéd az a Jordan Lukaku lesz, aki lényegesen többet segítheti a támadásokat, mint Vertongen. "Igazi tragédia számára, hogy nem játszhat, főleg mivel az edzés legvégén sérült meg. Hat-nyolc hetet kell majd kihagynia, ami minket is nehéz helyzetbe hoz. De csak kitalálunk valamit" - mondta Wilmots

A Vörös Ördögök szövetségi kapitánya már nem foglalkozik a magyarok elleni gálával: "Most már a negyeddöntőben vagyunk, a magyarok elleni mérkőzés a múlt. Wales ellen piszok nehéz dolgunk lesz, igazán masszív, kemény csapat, tele Angliában játszó játékosokkal. Ez most egy másik mérkőzés lesz, mint a selejtezők, itt már az Eb elődöntője a tét, nem pedig a kijutás" - mondta Wilmots arra reflektálva, hogy a selejtezősorozatban egy csoportban voltak a felek, de Belgium még gólt sem szerzett Wales ellen.

[1695473] 2016-07-01 21:00:00 Wales - Belgiumx;5

A másik oldalon csupán a csapatkapitány, Ashley Williams játéka volt kérdéses, de mint azt Chris Coleman elmondta, a stáb remek munkát végzett a rutinos hátvéddel, így Williams ott lesz a védelem tengelyében.

Belgium remekül zárta le a területeket már a magyarok ellen is, nem hagyta a mieinket kibontakozni és támadásokat vezetni, ugyanakkor a kontrákból folyton veszélyeztetni tudtak. Ez a játék célravezető lehet Wales ellen is, amennyiben Hazard-ék rúgják az első gólt. Kár lenne azonban leírni Bale-éket, hiszen ez ellen a belga hátvédsor ellen mindenképpen megéri bátran rohamozni. Wales többször tanúbizonyságot tett arról, remek támadójátékuk van, a csoportkörben a legtöbb gólt szerezték, így butaság lenne, ha beállnának védekezni az Eb talán legjobb támadósora ellen. Gólokat várunk, mindkét oldalról és egy, a tegnapinál lényegesen jobb negyeddöntőt.

hatharom.com-tipp: Mindkét csapat szerez gólt
TippmixPro @2.10
[1695473] 2016-07-01 21:00:00 Wales - Belgiumx;