EURO 2016

Ha Ronaldo rákapcsol, meglehet az arany?

  • hatharom.com

Portugália büntetőrúgások után legyőzte Lengyelországot és bejutott a legjobb négy közé a franciaországi Európa-bajnokságon. Cristiano Ronaldóék úgy jutottak el idáig, hogy a rendes játékidőben nem nyertek meccset.

"Nagyon nehéz mérkőzés volt, olyan mint egy negyeddöntőben várni lehet. Lengyelország jól játszott, erős csapatuk van. Nagyon intenzív gárda, fizikailag erősek és tapasztaltak, de azt hiszem Portugália jobban játszott és több helyzetet alakított ki" - nyilatkozta a meccsről Cristiano Ronaldo. "Bárki is lesz az ellenfelünk az elődöntőben, nehéz dolgunk lesz. Wales egy nagyszerű tornát produkál, Belgium pedig nagyon veszélyes ellenfél, amely már ért el szép eredményeket. Most az volt a célunk, hogy nyerjünk. Gratulálok a csapattársaimnak, az edzőnknek és a stábnak is, mindannyian fantasztikus munkát végeztek" - tette hozzá CR7. 

A portugál válogatott tehát az első elődöntős csapat az Eb-n. Fernando Santos együttese mindezt úgy érte el, hogy öt lejátszott mérkőzése közül egyik sem tudta megnyerni a rendes játékidőben, a horvátok elleni nyolcaddöntőben a hosszabbítás utolsó pillanataiban harcolta ki a továbbjutást, majd a lengyelek ellen szétlövésben bizonyult jobbnak. 

Megfordítva a dolgot azt is mondhatjuk, hogy Portugália továbbra is veretlen az Eb-n, sőt, tétmeccsen utoljára 2014 szeptemberében talált legyőzőre. Ha egy csapat ennyire masszív, az mindig megnehezíti az ellenfelek dolgát, ráadásul mivel a portugál keretben hemzsegnek az olyan játékosok, akik egy-egy villanással akár eldönthetnek mérkőzéseket, könnyen lehet, hogy rá tudnak tenni egy lapáttal az eddig látottakra. 

A végső győztesre kínált oddsokban egyébként nincs nagy változás, továbbra a német-francia duó áll az élen, míg utánuk Belgium és Portugália következik. Az Eb-n eddig remeklő olasz válogatott csak az ötödik a sorban, Antonio Conte együttesének aranyérme pénzünk hét és félszeresét éri jelenleg. 

KI NYERI A 2016-OS EB-T?    
Németország 3.75
Franciaország 3.75
Belgium 5.00
Portugália 6.00
Olaszország 7.50
Wales 25.00
Izland 40.00
[1695472] 2016-06-30 21:00:00 Lengyelország - Portugáliax
[1695472] 2016-06-30 21:00:00 Lengyelország - Portugáliax;