EURO 2016

Del Bosque viszonya megromlott a legendával

Ahogy azt várni lehetett, Vicente del Bosque lemondott a spanyol válogatott szövetségi kapitányi posztjáról. A rutinos tréner távozása után arról is beszélt, hogy megromlott a viszonya Iker Casillasszal.

Két ikon, akinek viszonya megromlott egymással

A 2014-es vb-n a csoportkör, a 2016-os Eb-n pedig a nyolcaddöntő jelentette a végállomást a spanyol válogatottnak, így a világ- és Európa-bajnok szakember feláll a kispadról. Vicente del Bosque ugyan kiváló tréner, ám hiába volt teli a keret a 2008-as, 2010-es és a 2012-es sikerekben résztvevő klasszis játékosokkal, a gárda nem tudott megújulni, így elérkezett az idő a változásra. 

Ahogy az ilyenkor szokott, távozásénak bejelentése után del Bosque is megosztott egy-két kulissza titkot a nagyérdeművel. A spanyol Cadena Ser rádiónak nyilatkozva arról beszélt, hogy megromlott a viszonya a korábbi csapatkapitány Iker Casillasszal, aki elveszítette kezdőpozícióját a kapuban David De Geával szemben. 

"A csapattársaival, a játékosokkal jó kapcsolatot ápolt, minden rendben volt, de a szakmai stábbal nem viselkedett jól. Mérges volt, amiért nem ő védett és a dühét ránk zúdította. Minden játékosnak írtam egy köszönő üzenetet, kivéve neki " - fogalmazott a bajszos tréner. 

Casillas tehát a Real Madrid után a spanyol válogatottban is konfliktusba keveredett azok után, hogy elveszítette első számú kapus pozícióját. 

Vicente del Bosque távozásával tehát egy új korszak következik a spanyol válogatott életében, ám a szövetségnek nem lesz könnyű dolga megtalálni a megfelelő utódot, a nehézségekről egy korábbi cikkünkben már beszámoltunk.

[1695463] 2016-06-27 18:00:00 Olaszország - Spanyolországx;