Tipp

Kék Szajkókat skalpolhatnak az Indiánok

  • varin

A Cleveland brutális formában van, úgy ütnek, ahogy legszebb napjaikban. Ezt ma a Toronto bánhatja.

Na jó, ez igen hülye cím lehet, de legalább vicces. Reméljük, a Cleveland-Toronto MLB-meccs közben is jót fogunk mosolyogni azon, mennyire simán nyer az Indians úgy, hogy már az első öt inningben szétcsapják a Torontót. De lássuk, miért is várható korai "runömlés"!

A Cleveland a liga legjobb formájában lévő csapata, utolsó 12 tippüket megnyerték. Idegenben 24-18 a mérlegük, ami a legjobb az egész AL-ben, fölényesen vezetik is csoportjukat a Kansas előtt. Szép hosszú idegenbeli túrán vannak éppen, előbb a Detroitot, majd az Atlantát söpörték ki, most pedig Kanadába érkeztek. Ezen a hatos idegenbeli meccssorozaton összesen 27 runt szereztek az első öt inningben úgy, hogy kétszer két runig jutottak, míg négyszer bőven hozták az overt - vagyis egyszer sem lett under. Ami a teljes streaket illeti, tizenkét meccs óta nem esett meg velük az a blama, hogy nem szereztek legalább két pontot, míg idegenben ez a széria nyolc meccs óta tart.

Az Indiánoknak ma R.A. Dickey-jel kell szembenézniük, aki idén egyelőre szenved hazai pályán. Hét meccsből 0-5 a mérlege úgy, hogy 5.36-os ERA-ja van és már kilenc hazafutást adott fel az ellenfél játékosainak. Legutóbb a Chicago White Sox ütött rajta 5.1 inning alatt 4 runt, de előtte a Philadelphia, a Boston  és a Tampa is elkapta őt Kanadában. Szó sincs arról, hogy rossz pitcher lenne, szimplán csak nincs igazán jó formában.

Ez az elképesztően jól teljesítő Cleveland egy hektikus pitcher ellen szerintem győzelemre van ítélve. A 2-runos határ igencsak baráti öt inning alatt, de a realitások azért 3-4 pontot mondatnak velem a mérkőzés feléig.

Aki nem szereti az ilyen extra fogadásokat vagy nem játszik a kék-narancssárga bukinál, az nyugodt szívvel teheti akár a Cleveland-line-t is 1.80-ért.

hatharom.com-tipp: Cleveland Indians over 2 (első 5 inning)
Odds: 1.80
Tét: 6/10
Eddig éri meg: 1.65