Anglia

Már meg is van Hodgson utódja?

Rooney nem adja fel, Joe Hart pedig magára vállalta a kiesést. De ki lesz az utód?

Ki lesz Anglia következő szövetségi kapitánya?
Gareth Southgate 2.375
Alan Shearer 6.00
Harry Redknapp 6.00
Eddie Howe 9.00
Glenn Hoddle 9.00
Gary Neville 11.00
Alan Pardew 12.00
Sam Allardyce 13.00

3.5 millió fontos fizetés évente, ezért cserébe kiesés Izlandtól az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében - nem csoda, hogy Roy Hodgson azonnal lemondott az angol futball történetének egyik legmegalázóbb veresége után a válogatott éléről.

"Nagyon csalódott vagyok a mai eredmény és az egész Eb miatt is. Elfogadhatatlan összességében a szereplésünk, ennél mindenki többet várt tőlünk. Büszke vagyok ugyanakkor a stábomra, ők ugyanis remek munkát végeztek.

Szerettem volna még két évig maradni a válogatottnál, de tudom, az "eredmények korát" éljük, cask ez számít. Most itt az ideje, hogy átadjam másnak ezt a fiatal és nagyon lelkes csapatot. Köszönöm nekik is az elmúlt éveket, mindig megtették, amire kértem őket, remek volt együtt dolgozni velük. Megkérdőjelezhetetlen a hazaszeretetük és az elkötelezettségük" - mondta a távozó Hodgson.

Az izlandiak elleni kudarc után biztonsági embereknek kellett kikísérniük a csapatot a stadionból, mindössze Wayne Rooney és Joe Hart álltak kamerák elé. "Roy megköszönte a közös munkát az öltözőben. Mi pedig értékeljük a munkát, amit velünk, értünk végzett. Nagyon sokat adott Angliának, ezt nem szabad elfelejteni. Ami engem illet, büszkeséggel tölt el, hogy felvehetem a címeres mezt, és amennyiben a következő szövetségi kapitány is számol velem, úgy én készen állok" - mondta a botrányosan játszó csapatkapitány.

A második gólban vastagon ludas Joe Hart szerint megérdemelnek minden kritikát: "Nagyon jól felkészültünk Izlandból, mindent tudtunk róluk, mégsem sikerült a győzelem. Semmit sem akartunk jobban, mint továbbjutni. Megérdemlünk minden negatív hangot, de azon leszünk, hogy tanuljunk a hibáinkból és visszajuttassuk Angliát oda, ahová való. Mindenki úgy fog emlékezni ránk, mint a csapat, amely nagyon sokat dolgozott, nagyon akarta a sikert, mégis elbukott. Ami a második gólt illeti, elnézést kérek mindenkitől. Azt a lövést meg kellett volna fognom, az én hibám a kiesés" - mondta Hart.

Ami a távozó Roy Hodgson utódlását illeti, már többen is bejelentkeztek a posztért, így például Alan Shearer, Eddie Howe, Glenn Hoddle, Gary Neville, Alan Pardew és Sam Allardyce nevét is lehetett hallani, ám minden valószínűség szerint az utánpótlás-csapat trénere, Gareth Southgate ülhet le a Háromoroszlánosok kispadjára, a segítője pedig Gary Neville lehet.

[1695462] 2016-06-27 21:00:00 Anglia - Izlandx;