Wimbledon

Könnyű rajtot vehet Babos

  • hatharom.com

A második játéknapon Babos Tímea is bemutatkozik az angol nyílt teniszbajnokságon, méghozzá a 17 éves Katie Swan ellen.

Első számú magyar teniszezőnk, a világranglista-44. Babos Tímea kedden délután mutatkozik be az angol fővárosban, ahol sorozatban ez az ötödik esztendő, hogy főtáblás. A sorsolás nem mindig kedvezett számára, most viszont kifejezetten elégedett lehet, hiszen a nála 393 hellyel hátrébb jegyzett, a tornán szabadkártyával résztvevő Katie Swant kapta első körös ellenfélül.

"Nyilván jó sorsolásnak mondható, hogy egy szabadkártyással kell játszanom. Jól kell teniszeznem, de az elmúlt hetek játéka alapján ez egy pozitív sorsolás. Várom a legjobbakat!" - értékelt Babos a sorsolást követően a babostimea.hu-nak.

Ki jut tovább?
Katie Swan Babos Tímea
TippmixPro @ 6.00 TippmixPro @ 1.06

Swan 17 éves és a britek legnagyobb ígérete. Tavaly a selejtezőben kapott lehetőséget, most viszont bedobták a mélyvízbe és a főtáblán próbálkozhat. Nem sok WTA-tapasztalata van, ITF-tornákon játszott elsősorban, de tudjuk, hogy az ottani légkör és mi egyéb nem hasonlítható össze egy komolyabb tornáéval, a Grand Slam meg aztán végképp egy óriási ugrás. Igazából nyomás nélkül játszhat, itt vesztenivalója csak Timinek van. Ez mindenféleképpen a brit lány mellett szól, no meg a hazai közönség, akitől várhatóan komoly támogatást fog kapni. Babosnak ez nem lesz új Wimbledonban, két éve kezdett már hazai teniszező ellen, igaz, azt a meccset nem is tudta megnyerni. Most azonban karrierje legjobb szezonját futja, és az ellenfél is gyengébb, mint akkor volt, tehát a továbbjutás nem kellene, hogy problémát jelentsen számára. A kérdés inkább az, hogy egy könnyebb vagy nehezebb meccsen teszi mindezt. Mi inkább előbbit várjuk, a jó adogatása átsegítheti a nehezebb pillanatokon, és egyelőre még játéktudásban is bőven Swan előtt jár, a rutint már nem is említve.

Fogadás szempontjából nem egy jó meccs, az a 18.5-ös line egész jól van belőve, valahol ott a közelében lesznek, 16-19 játék körül várunk. Adná magát a Babos 2-0, arra viszont csupán 1.25-ös oddsot kínálnak, ami nem túl tetszetős. Érdemes lehet viszont élőben figyelni a piacokat, ha erősen kezd Babos, Swan viszont megilletődötten, akkor az első szettre egy under jó befektetés lehet.