Európa Liga

Gyorsan visszacsöppentünk a magyar futballvalóságba

Az MTK hétköznap délután 4 órakor játssza az Európa Liga-találkozóját. Gyirmóton!

Csütörtökön megkezdődik az idei kupaszezon a magyar klubcsapatok számára. Az MTK Kazahsztánba utazik, ahol az Aktobe lesz az első fordulós ellenfelük. A visszavágóra egy héttel később kerül sor, azonban az MTK a stadionrekonstrukció miatt nem játszhat hazai pályán. És hogy hol rendezik a visszavágót ennek fényében? Gyirmóton!

   
Aktobe Döntetlen MTK
2.50 3.00 2.65

A teljesen érthetetlen döntést meg sem próbálják megmagyarázni az MTK oldalán, csupán annyit írnak, hogy "Az Európai Labdarúgó-szövetség szabályrendszere alapján kellett minden olyan feltételnek megfelelő helyszínt találni, melyek nélkül nem rendezhető Európa-liga mérkőzés. A kritériumoknak a gyirmóti stadion mindenben megfelel." Mondjuk joggal vetődik fel a kérdés, hogy a Budapest Honvéd, az Újpest, esetleg a Ferencváros pályája miért ne lenne jó, de akár még a dunaújvárosi stadion is megfelelhetne az UEFA előírásainak.

Azon MTK-szurkolók, akiket tehát érdekel kedvenc csapatuk Európa Liga-szereplése, egy csütörtöki munkanapon, délután 4 órára kell leérjenek Győrbe. Mondhatnánk tehát, hogy csak a szokásos magyar futballsztori, semmi más. A "hogyan lehetetlenítsük el annak a pár száz idiótának a dolgát, akit még érdekel a honi labdarúgás" című teleregény sokadik felvonása.

[2256742] 2016-07-07 16:00:00 MTK - Aktobex;