EURO 2016

A Juventus nyeri az Eb-t?

  • hatharom.com

A címvédő kiesett, a világbajnok és a házigazda egyre jobb formában, Olaszország pedig újra bebizonyította, hogy minden világversenyen számolni kell vele.

Hétfő este véget értek az Európa-bajnokság nyolcaddöntői, így már csak nyolc válogatott maradt versenyben a kontinensbajnoki címért. A legnagyobb meglepetést kétségtelenül Izland okozta azzal, hogy kiváló játékkal kiütötte Angliát a versenyből, de a torna előtt lesajnált olaszok magabiztos győzelme a címvédő spanyolok ellen is borította a papírformát. 

Az olasz válogatott kapcsán az Eb-t megelőzően elsősorban arról lehetett olvasni, hogy Antonio Conte az utóbbi évtizedek leggyengébb játékosállományával kénytelen dolgozni (volt olyan olasz újságíró, aki minden idők legrosszabb csapatának nevezte a mostanit). Tény, a squadra azzurából mára kikoptak a klasszisok, sehol egy Del Piro vagy egy Pirlo, maradtak a "szürke melós" futballisták, ám láss csodát, parádéznak az Eb-n. 

Olaszország a csoport nyitómeccsén kiváló játékkal 2-0-ra legyőzte Belgiumot, majd egy felejthető meccsen 1-0-ra Svédországot is felülmúlta. Az írek elleni találkozónak már tét nélkül mehettek neki az olaszok, Conte nyolc helyen változtatott is a csapaton, így a 0-1-s vereség tulajdonképpen bele is fért. 

A csoportgyőzelem után jöhetett a nyolcaddöntő, ahol a címvédő spanyolok voltak az ellenfelek, azok a spanyolok, akiket tétmeccsen 1994 óta nem tudtak legyőzni. Bár a bukmékerek egyértelműen a hispánok mellett tették le a voksukat, az olaszok ezúttal is rácáfoltak az esélyekre, hiszen sokkal jobb játékot mutatva, rendkívül magabiztos és teljesen megérdemelt győzelmet arattak (2-0). 

Bár az olasz válogatott a spanyolok ellen nagyszerű támadójátékot mutatott be, nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy a Juventus hátsó négyese a harmadik meccsét is lehozta kapott gól nélkül az Eb-n. A Buffon, Barzagli, Bonucci, Chiellini négyesfogat immáron évek óta együtt játszik a Juventusban, tulajdonképpen azóta, mikor Antonio Conte átvette a Zebrák irányítását. A Juve azóta is egyeduralkodó Olaszországban, Conte viszont már a nemzeti válogatottat dirigálja, de a háromvédős rendszerhez és a juvés srácokhoz továbbra is ragaszkodik. 

Hogy ez az összeszokottság és rutin meddig repítheti az olasz csapatot, az hamarosan kiderül, mindenesetre ha minden idők legnehezebb ágáról (spanyol, majd német, azt követően esetleg francia és végül egy döntő) megnyerné az Európa-bajnokságot, azzal óriási tettet hajtana végre. 

KI NYERI A 2016-OS EB-T?    
Németország 3.75
Franciaország 3.75
Belgium 5.00
Olaszország 7.50
Portugália 7.50
Lengyelország 19.00
Wales 25.00
Izland 40.00

Az olaszok legközelebb szombaton a világbajnoki címvédő Németország ellen lépnek pályára Bordeaux-ban. A bukik azon a meccsen is beárazták a taljánokat, hiszen jóval esélytelenebbnek tartják őket a továbbjutásra a németeknél. A fogadóirodák kétszer is belelépnek ugyanabba a folyóba? 

Ki jut tovább?    
Németország Olaszország
TippmixPro@1.55 TippmixPro@2.30
[1695474] 2016-07-02 21:00:00 Németország - Olaszországx;