Wimbledon

Komoly pénzeket vágnánk zsebre már a nyitónapon

Íme a wimbledoni torna első játéknapjának tutija, lutrija és legnagyobb értékkel kecsegtető tippje a férfi mérkőzésekre.

Az első játéknap tutija

Hétfőn elrajtol a két hetes tenisz-maraton Londonban, és ha minden igaz, akkor eső nélküli nyitónapra van kilátás. A felső ági párosításokra kerül elsőként sor, vagyis pályára lép többek között a címvédő Novak Djokovics és a hétszeres bajnok Roger Federer is. Egyikükre sem vár különösebben nehéz feladat, előbbi a szabadkártyás James Ward ellen kezd, míg utóbbi a salakos Guido Pella ellen. Nem is fizet szinte semmit a továbbjutásuk, mint ahogyan a nagy nevek közül Milos Raonicnak, Kei Nisikorinak, Marin Cilicnek és David Goffinnak sem. Közülük a japánnak lehet a legnehezebb dolga, aki a bomba szervás Sam Groth-tal találkozik, igaz, a langaléta ausztrál meglehetősen pocsék formának örvend. Ha olyan tippet szeretnénk megjátszani, ami hoz is a konyhára, akkor Robin Haase-t ajánljuk, ellenfele az a Diego Sebastian Schwartzman lesz, aki pályafutása alatt egyetlen meccset sem tudott még nyerni füvön. Tény, hogy nem is nagyon próbálkozott, de ez sem meglepő, hiszen a top 100 talán legalacsonyabb játékosáról beszélünk, akinek így kínszenvedés a leggyorsabb borításon helytállni. Haase ugyan nem egy megbízható teniszező, de a Grand Slam-tornákon egy fokkal mindig jobban koncentrál, Wimbledonban pedig általában jól megy neki és a megoldható feladatokat megoldja, sőt néha túl is teljesíti az elvártakat. Játszottak már egymás ellen, méghozzá idén Indian Wellsben, amit két szettben hozott a holland, illetve három éve Hamburgban salakon is legyőzte a dél-amerikait. Nem valószínű, hogy a Schwartzmantól legtávolabb álló borításon más kimenetel születik, bátrabbak akár egy 3-0-át is bevállalhatnak, ami dupla pénzt ér a magyar fogadóirodában. 

Diego Sebastian Schwartzman-Robin Haase
Hatharom-tipp: Haase nyer
TippmixPro @ 1.20

 

Az első játéknap legnagyobb értékkel kecsegtető tippje

A selejtező szenzációja egyértelműen a brit Marcus Willis volt, aki világranglista-775.-ként tudta felverekedni magát a főtáblára. Ezzel a helyezéssel még a ranglistán is csak szabadkártyával vehetett részt, de úgy tűnik, hogy a szervezők tudhattak valamit, ha éppen neki adták. Nem indokolta ezt ugyanis semmi sem, hiszen Willis előtte egyetlen salakos Futures-tornán indult 2016-ban, az is januárban volt. Nem egy nagy brit tehetségről beszélünk, 25 éves, de még soha nem játszott ATP-tornán, ezért is meglepetés az itt léte. Azt sem lehet mondani, hogy könnyű dolga lett volna, sőt a Sugita, Rublev, Medvedev trió kifejezetten nehéz útnak számít. A sorsolással viszont szerencséje volt, hiszen nem egy kiemeltet kapott, hanem azt a Ricardas Berankist, akit nemrégiben Fucsovics Marci kettőben intézett el. A litván srác az előkelő 53. helyen áll, de ezt elsősorban a Challenger-tornákon összegyűjtött pontjainak köszönheti, időnként még a Mastersekre sem ment el, pedig alanyi jogon főtáblán lehetett volna. A felkészülése eredményesnek nem mondható, Halléban Malek Jaziri, Nottinghamben pedig Daniel Evans verte. Nem kérdés, hogy ő a meccs favoritja, neki ez már a negyedik fellépése lesz Londonban, nyert is meccset korábban, de Willis az esélytelenek nyugalmával, akár újabb meglepetést okozhat, a balkezes szervája a selejtezőben jól működött. 

Ricardas Berankis-Marcus Willis
Hatharom-tipp: Willis nyer
TippmixPro @ 3.10

 

Az első játéknap lutrija

Két éve Grigor Dimitrov még elődöntőt játszott, most viszont abban sem vagyunk biztosak, hogy az első kört túléli. Csúnyán visszaesett azóta, amit jól mutat, hogy a 2014-es kiírásban a 11. kiemelt volt, most viszont nem találjuk a nevét a 32 legmagasabban rangsorolt játékos között. Kifejezetten rossz formában várja a tornát, hiszen hat meccs óta nem tudott nyerni, és ami érdekes, hogy a bukmékerek mindegyiken őt tartották az esélyesebbnek. Ezek után nem tudunk nem ellene fogadni, főleg, hogy Björn Fratangelo nem egy rossz teniszező. Picit későn érő az amerikai srác, de úgy tűnik, hogy képes lesz elmozdulni a Challenger-szintről és egy masszív top 100-as játékossá válik. Selejteznie kellett, amit viszonylag simán abszolvált. Nem kifejezetten füves borításra való tenisze van, de itt is megállja a helyét. Fejben, mentálisan egészen biztos, hogy ő van jobb állapotban, és miután Dimitrov jelenleg olyan nagyon sokkal nem tud jobb teniszt a pályára tenni, így könnyen az amerikai felé billenhet a mérlegnyelve. 

Björn Fratangelo-Grigor Dimitrov
Hatharom-tipp: Fratangelo nyer
TippmixPro @ 3.35

Aki gondolja megjátszhatja a három tippet kombiban is, ami 12.46-szoros pénzt ér a    nál. Oszd meg véleményed a mérkőzésekkel kapcsolatban hozzászólásban vagy fórumunkon a tenisz-kibeszélőben, a további tippjeinket pedig keresd a Protipp-rendszerben!