Copa América

Chilei címvédés, újabb Messi-blama

  • hatharom.com

Chile underdogként védte meg a címét a Copa Américán, Lionel Messin pedig átok ül.

Hétfő hajnalban került sor a centenáriumi Copa América döntőjére, amelyet a címvédő Chile és a torna egyértelmű favoritja, Argentína vívott egymással.

A mérkőzést nem hozott jó játékot, szabálytalanságokat és durvaságot annál inkább, hiszen mindkét csapat tíz emberrel fejezte be a mérkőzést és kiosztásra került összesen kilenc sárga és két piros lap is.

Gól végül sem a rendes játékidőben, sem a 2x15 perc hosszabbítás során nem esett, habár az Albiceleste összesen 18-szor próbált kapura lőni. A döntés így végül a tizenegyes-párbajra maradt.

Az első körben a két legnagyobb sztár, Vidal és Messi is hibázott, majd a negyedik körben az argentinoktól Biglia ismét nem talált a kapuba, ezzel pedig Chile diadalmaskodott.

Lionel Messi tehát továbbra is rangos válogatott trófea nélkül maradt, és vélhetően igencsak megkapja a magáét az egész csapat a hazai sajtótól. Chile azonban Jorge Sampaoli távozása után és egy igencsak gyenge felkészülést követően megvédte címét a Copán, ami azért is különösen nagy dolog, hiszen a csoportkörben simán kikaptak Argentína ellen.

[2156866] 2016-06-27 02:05:00 Argentína - Chilex;