EURO 2016

Griezmann-parádé, a franciák is negyeddöntősök

Antoine Griezmann szenzációs negyedórája a negyeddöntőbe vezette az első félidőben ötlettelen franciákat.

Hamar jött a sokk a franciák számára, hiszen Nicola Rizzoli játékvezető más a 2. percben tizenegyest ítélt Írország javára, miután Pogba szabálytalanul szerelte az egyik ír támadót. A büntetőt Brady remekül helyzete, megszerezve ezzel a vezetést O'Neil csapatának. A franciák hatalmas rohamokat indítottak az azonnal egyenlítésért, ám Randolph kapus és a védelem állta a rohamokat, az ír csapat pedig ügyesen tördelte a játékot az első félidőben.

[1695460] 2016-06-26 15:00:00 Franciaország - Írországx

A fordulás utáni percek egyértelműen Antonine Griezmannról szóltak, az Atlético Madrid csillaga negyedórán belül előbb fejjel, majd lábbal volt eredményes, megfordítva ezzel az állást.

A 66. percben aztán minden eldől, Duffy utolsó emberként felvágja Griezmannt, tíz emberre csökkentve ezzel a létszámot. Az írek innentől nem tudtak mit kezdeni a lendületet kapó, emberelőnyben futballozó házigazdákkal, csak az volt a kérdés, szerez-e újabb találatot a francia gárda. A helyezetei megvoltak Payetéknek, de végül maradt a 2-1. A találkozóra kínált tippünkért nem sokat kellett izgulni, már az első félidőben kiosztott négy sárga lapot Rizzoli, amivel könnyű pénzt kaszálhatott az, aki velünk tartott.

Franciaország tehát ott van a negyeddöntőben, Deschamps csapata a holnapi angol-izlandi mérkőzés továbbjutójával játszik a négy közé kerülésért.

[1695460] 2016-06-26 15:00:00 Franciaország - Írországx;