EURO 2016

Az írek háborúra készülnek a franciák ellen

  • hatharom.com

Már a döntetlen is bravúrnak számítana az írektől a házigazda franciákkal szemben a nyolcaddöntőben.

Ha nem is olyan könnyedén, mint ahogy azt várni lehetett, de Franciaország végül is megnyerte az A-csoportot. A galloknak a nyitómeccsen a románokat, majd azt követően az albánokat sikerült legyőzniük, míg a svájciakkal ikszeltek. Didier Deschamps együttese mindössze egyetlen gólt kapott a három találkozón, azt is az elsőn, ráadásul tizenegyesből, vagyis hátul roppant stabilak a franciák. Az előrejátékkal viszont többször is gondok voltak, a románok elleni meccset a hajrában, míg az albánok ellenit a hosszabbításban nyerték meg, Svájc ellen pedig nem találtak a hálóba.

Ami az íreket illeti, a szigetlakók egy biztató döntetlennel kezdtek Svédország ellen, majd az alaptaktikájukra fittyet hányva beleszaladtak a késbe a belgák ellen, aminek totális megsemmisülés lett a vége. Az utolsó körben viszont a hajrában szerzett góllal Írország legyőzte a C csapatával felálló, az akkor már biztosan csoportelső olaszokat, így végül a zöld-fehéreket is a legjobb 16 között köszönthetjük.

[1695460] 2016-06-26 15:00:00 Franciaország - Írországx

Az előzetes hírek szerint a hazaiak a komplett fegyverarzenáljukat be tudják vetni, az írek közül viszont Jonathatn Walters achilles-ín problémák miatt kimaradhat. Néhány játékosnak - Olivier Giroud, N'Golo Kante, Laurent Koscielny és Adil Rami, a másik oldalon Jeff Hendrick, James McCarthy, Glenn Whelan, Stephen Ward és Shane Long - ugyanakkor arra kell vigyáznia, hogy ne kapjon sárga lapot, mivel továbbjutás esetén ki kellene hagynia a következő mérkőzést, avagy a negyeddöntőt.

Ki jut tovább?    
Franciaország Írország
TippmixPro@1.15 TippmixPro@4.70

A két fél legutóbb egy igen emlékezetes párharc alkalmával, a 2010-es világbajnoksági pótselejtezőkön mérkőzött egymás ellen. Az odavágón a franciák nyerni tudtak Írországban 1-0-ra, majd a visszavágón a szigetlakók ugyanilyen arányban győztek a galloknál. A hosszabbításban pedig jött Willian Gallas emlékezetes gólja, ami előtt Thierry Henry kézilabdázott egy "picit", s végül a franciák jutottak ki a dél-afrikai tornára.

Akkor az írek bosszút esküdtek a galloknak, de a két fél most találkozik azóta először, ahol a bukmékerek szerint toronymagas favoritok a házigazdák. Ez egyébként nem meglepő az eddig látottak, a válogatottak közti különbségeknek, illetve annak, hogy a franciák, a legutóbbi 15, olyan mérkőzésen veretlenek maradtak, amikor ők rendeztek Európa-bajnokságot vagy világbajnokságot.

Ugyanakkor a hazaiak sikerében és továbbjutásában nincs érték, főleg ilyen előjelek után, inkább sárga lapokra tesszük le voksunkat, amelyből szerintünk legalább négyet láthatunk majd a vasárnap kora délutáni ütközeten.

Franciaország-Írország
hatharom.com-tipp: Sárga lapok száma 3,5 felett
TippmixPro@1.65
[1695460] 2016-06-26 15:00:00 Franciaország - Írországx;
euro-2016