EURO 2016

Ronaldo búcsút inthet az Eb-nek

A címvédő spanyolokat legyőző Horvátország a mieink csoportjában csak a 3.helyen záró Portugália ellen sem lassítana.

 

A szombati játéknap leginkább várt mérkőzését két titkos favorit, azaz Horvátország és Portugália vívja. Mindkét együttes veretlenül zárta a csoportkört, mégis nagy a kontraszt a két válogatott eddig nyújtott teljesítménye között.

Horvátország a D-csoport megnyerésével üzent a mezőnynek, különösen a spanyolok két vállra fektetésére lehetnek büszkék déli szomszédaink. A kétszeres címvédő hispánokat utoljára 2004-ben győzték le az Eb-n, ez a siker tehát komoly önbizalmat adhat Rakiticéknek.

Portugália három döntetlennel zárt az F-csoport harmadik helyén, 0-s gólkülönbségének köszönhetően pedig befért a négy legjobb csoportharmadik közé. Cristiano Ronaldóéktól sokkal többet várt a közvélemény, a luzitán játékosokon pedig emiatt érezhető némi frusztráció is.

[1695456] 2016-06-25 21:00:00 Horvátország - Portugáliax

A horvát csapatban kérdéses két sztárjátékos, Luka Modric és Mario Mandzukic játéka. Bár óriási nevekről és alapemberekről beszélünk, a spanyolok elleni meccsen nélkülük is remekelt a gárda. A másik oldalon Raphael Guerreiro kérdőjeles, az előzetes becslések szerint ezúttal Ricardo Quaresma a kezdőben kaphat helyet.

Ki jut tovább?    
Horvátország Portugália
TippmixPro@1.75 TippmixPro@1.95

Bár az Eb-n mutatott formák alapján Horvátország esélyesebbnek tűnik, a portugáloknak van egy Cristiano Ronaldójuk. Bár CR7 nincs bombaformában, az ő képességeit hiba lenne alábecsülni. Vélhetően a horvátok számára is elsődleges feladat lesz, hogy kikapcsolják a Real sztárját, ebben pedig segítségükre lehet, hogy Luka Modric csapattársa Madridban.

A bukmékerek oddsai alapján teljesen háromesélyes meccsre van kilátás és a továbbjutást illetően is nagyjából egyformák az esélyek. A pillanatnyi forma lehet a döntő faktor, emiatt pedig nehéz jó tippet keresni a találkozóra. 

Horvátország - Portugália
hatharom.com-tipp: 1. félidő döntetlen
TippmixPro@1.80
[1695456] 2016-06-25 21:00:00 Horvátország - Portugáliax;
euro-2016