Átigazolás

Az angol bajnok helyett Milánót választotta a gólkirály

Az AC Milan csatárposztra erősít, a Pescara gólkirálya, Gianluca Lapadula érkezhet a napokban.

Gianluca Lapadula, a Pescara 26 éves támadója pénteken Milánóba érkezett, hogy részt vegyen az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon. Ha megfelel a teszteken, akár azonnal alá is írhatja új szerződését az AC Milannal.

A hírek szerint a "Lapagol" becenévre hallgató játékossal pótolnák a vélhetően West Hamhez távozó Carlos Baccát. "Nagyon gyorsan megegyeztünk egymással. Rendkívül boldog vagyok Gallianinak és Berlusconinak, akinek mielőbbi felépülést kívánok. Meg kel köszönnöm emellett a Pescarának is, végig hittek és bíztak bennem" - mondta a támadó.

Lapadula karrierje a Parmából indult, habár gyerekként a Juventus neveltje volt. A sárga-kékeknél azonban egy mérkőzést sem játszott, kölcsönben szerepelt többek között a Cesenában, a Frosinonéban és a Ravennában is. A Parma bankcsődje után ingyen került a Pescarához, ahol 40 mérkőzésen 27 góllal lett gólkirály.

A hírek szerint a Milannak kilencmillió eurójába került a támadó, akit Claudio Ranieri is kiszemelt magának Jamie Vardy csatártársának.