EURO 2016

Horvát bravúr a spanyolok ellen

  • hatharom.com

Horvátország 2-1-re legyőzte Spanyolországot a D-csoport 3. fordulójában, így első helyen jutott tovább a nyolcaddöntőbe. A kvartett másik mérkőzésén a törökök 2-0-ra verték a cseheket, így még reménykedhetnek.

Morata góljával még a spanyolok kerültek előnybe / uefa euro facebook

Van egy jó szelvényed? 

Töltsd fel a Tippics-be, most különösen megéri! A Portugália elleni Eb-meccsünket tartalmazó nyertes szelvény egy magyar válogatott mezt érhet. A részletekért látogass el a Tippics oldalára!

Spanyolország számára már egy döntetlen is elegendő lett volna az utolsó fordulós csoportmeccsen ahhoz, hogy csoportelsőként  jusson tovább a nyolcaddöntőbe, ám végül be kellett érnie a második pozícióval. A horvát válogatott több alapemberét, így Luka Modricot és Mario Mandzukicot is nélkülözte a találkozón, ráadásul Morata révén a spanyolok a 7. percben megszerezték a vezetést. A félidő előtt azonban Kalinic egy remek mozdulattal egyenlíteni tudott, onnantól kezdve pedig a horvát csapat sokkal lelkesebben játszott. Ugyan 1-1-es állásnál Spanyolország büntetőhöz jutott, ám Sergio Ramos próbálkozását Subasic kapus hárította, majd a hajrában jött Perisic és eldöntötte a mérkőzést.

Kalinic pompás mozdulattal egalizált / uefa euro facebook

A horvátok győzelme azt is jelenti, hogy Spanyolország majd Olaszországgal játszik a nyolcaddöntőben.

A csoport másik meccsén Törökország 2-0-ra legyőzte Csehországot, így végül beért a harmadik helyre és még bizakodhat a nyolcaddöntős szereplésben. Bár a csehek többet kezdeményeztek és többet is birtokolták a labdát, Tomas Rosicky nélkül nem tudtak gólokat szerezni, míg a török válogatott remek helyzetkihasználásának köszönhetően életben tartotta továbbjutási reményeit. 

 

2016-06-21;50
161810
[1695442] 2016-06-21 21:00:00 Horvátország - Spanyolországx
[1695442] 2016-06-21 21:00:00 Horvátország - Spanyolországx;