Európa Liga

Szégyen lenne a Loki és a Vidi korai búcsúja

A Debrecen és a Videoton második fordulós sorsolása is nagyon kedvező, az MTK-nak viszont bravúr kell.

Nem sokkal az Európa Liga első fordulójának sorsolása után kisorsolták a második kör párosítását. Mint ismert, az MTK kazah, a Debrecen San Marinó-i, a Videoton pedig moldáv csapat ellen játszik az első fordulóban, míg továbbjutás esetén a fehérváriak szerb vagy kazah, a hajdúságiak fehérorosz, míg az MTK azeri vagy grúz csapattal játszik.

A magyar csapatok sorsolása
Első forduló
Videoton-Zaria Balti (moldovai)
La Fiorita (San Marinó-i)-DVSC-TEVA
Aktobe (kazah)-MTK
Második forduló
Videoton/Zaria Balti (moldovai)–Csukaricski (szerb)/Ordabaszi (kazah)
La Fiorita (San Marinó-i)/DVSC-Teva–Torpedo Zsodino (fehérorosz)
Aktobe (kazah)/MTK–Qäbälä (azeri)/Szamtredia (grúz)

Van egy jó szelvényed? 

Töltsd fel a Tippics-be, most különösen megéri! A Portugália elleni Eb-meccsünket tartalmazó nyertes szelvény egy magyar válogatott mezt érhet. A részletekért látogass el a Tippics oldalára!

A Videoton esetében egyik rivális sem tűnik legyőzhetetlennek, a szerb bronzérmes és a kazah negyedik helyezett sem képvisel hatalmas erőt. A San Marinó-i La Fiorita után a Debrecennek sima ügy lehet a Torpedo Zsodnio. A fehérorosz kiscsapat meglepetésre története első kupasikerét aratta idén, a döntőben a BATE Boriszovot múlták felül büntetőkkel.

Ahogyan az első fordulóban, itt is az MTK járt pórul, hiszen a kazah Aktobe után vélhetően az azeri FK Gabala jön. A csapat tavaly az Apollon Limasszolt és a Panathinaikoszt is kiverve jutott az EL-csoportkörbe, ahol a PAOK ellen két 0-0-ra futotta erejükből.

A 2. forduló első meccseinek időpontja július 14., a visszavágóké július 21.

2016-06-30;73