EURO 2016

Nem segített Anglia, még nem biztos a magyarok továbbjutása

  • hatharom.com

Anglia gól nélküli döntetlent játszott a szlovákok ellen, míg Wales kiütötte az oroszokat a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság hétfői játéknapján.

Hétfőn a B jelű kvartett utolsó két mérkőzése volt terítéken, vagyis a szlovák-angol és az orosz-wales összecsapás. Magyar szempontból előbbinek volt igazán komoly jelentősége, hiszen a szigetországiak győzelmével Dzsudzsák Balázsék biztosan a legjobb 16 között érezhették volna magukat, függetlenül a szerdai portugálok elleni mérkőzés eredményétől. 

161802

Van egy jó szelvényed? 

Töltsd fel a Tippics-be, most különösen megéri! A Portugália elleni Eb-meccsünket tartalmazó nyertes szelvény egy magyar válogatott mezt érhet. A részletekért látogass el a Tippics oldalára!

Az angolok Henry Kane és Wayne Rooney nélkül álltak ki, így először kezdhetett az Eb-n Jamie Vardy. Hamar a gázra kellett lépniük a Háromoroszlánosoknak, ugyanis a másik találkozón 20 perc után már 2-0-ra vezettek a walesiek Aaron Ramsey és Neil Taylor találataival. A virtuális tabellán tehát Wales az első, Anglia a második helyen állt. Meg is kezdték a rohamozást Vardyék, több lövést is kapura eresztettek, de rendre célt tévesztettek, igazán nagy ziccert nem sikerült kialakítaniuk. A szlovákoknak tökéletes volt a döntetlen, így ők berendezkedtek a védekezésre, illetve a kontrákra. Az 56. percben pályára lépett Rooney, majd követte őt Kane. Sokat azonban ők sem tudtak hozzátenni a meccshez, a legnagyobb helyzete a szintén csereként beálló Dele Allinak volt, de az ő lövését is sikerült a gólvonalról tisztázniuk a szlovákoknak. A 27 (!) kísérlet egyikét sem tudták gólra váltani Roy Hodgson tanítványai.

[1695430] 2016-06-20 21:00:00 Szlovákia - Angliax;

A másik meccsen Ramsey és Taylor után a második félidőben Gareth Bale is betalált, ami a végső döfést jelentette a szbornajának. Oroszország összesen egy pontot szerezve búcsúzott az Európa-bajnokságtól. Wales viszont megnyerte a csoportot az angolok és a szlovákok előtt. 

[1695431] 2016-06-20 21:00:00 Oroszország - Walesx;
euro-2016