Tenisz

Két magyar is pályára lép hétfőn

  • hatharom.com

Babos Tímea Eastbourne-ben ragad ütőt, míg Fucsovics Márton a wimbledoni selejtezőben próbál szerencsét.

A legmagasabban rangsorolt teniszezőnk, Babos Tímea vasárnap 6:4, 7:6 arányban múlta felül az olasz Camila Giorgit az eastbourne-i füves pályás torna első fordulójában. 

"Örülök a mai győzelemnek, főleg, hogy Giorgi mindig jól játszik füvön! Nem könnyű ellenfél, nagy ütőerővel, ami füvön nem hátrány. Rettenetesen szeles az idő Eastbourne-ben, így a szervagémek sem egyszerűek. Tényleg örülök a győzelemnek! Holnap is kemény meccs vár rám, hiszen Kvitova kétszeres wimbledoni bajnok. Várom a találkozót a Centerpályán!” - nyilatkozta a soproni kiválóságunk a babostimea.hu-nak.

Ki jut tovább?
Petra Kvitová Babos Tímea
1.25 @ TippmixPro 3.30 @ TippmixPro

Az egykori világranglista-második Petra Kvitová van akkora klasszis, hogy megtehetné, hogy Wimbledon előtt egy ilyen tornát elenged, ám jelenleg nincs igazán jó formában, így minden tétmérkőzésre szüksége van, hogy a számára az év legfontosabb megmérettetésére jó állapotban legyen. Vannak jó meccsei, de nem tudja az erős teniszét állandósítani, iszonyat hullámzó a teljesítménye, így nem csoda, hogy idén még nincs tornagyőzelme, sőt döntőbe sem tudott jutni. Múlt héten Birminghamben is magabiztosan kezdett Lucie Safarová ellen, rá két napra viszont Jelena Ostapenko megviccelte. Akár Babos is megteheti ugyanezt, főleg, hogy ő már kipróbálhatta magát a nehéz eastbourne-i körülmények között. Láthattuk idén Timitől többször is, hogy a nagyobb nevek ellen sem ijed meg, és legtöbb esetben sikerült szorossá tenni ezeket a meccseket. Most is ezt várjuk, a bukmékerek 21.5-nél húzták meg a határt a játékok száma piacon.

Nem csak Babos, hanem Fucsovics Márton is pályára lép hétfőn, méghozzá a wimbledoni torna selejtezőjének első körében. Az egykori junior Grand Slam-bajnokunk az amerikai Daniel Nguyen ellen kezd, aki szintén nem járt még major versenyen a főtáblán, Londonban pedig most először tesz kísérletet a kvaliban. Idősebb ugyan Marcinál, de mégis rutintalanabb, ne feledjük, a magyar játékos tavaly és tavalyelőtt is eljutott a harmadik akadályig. Fucsovics felkészülése remekül sikerült, a salakszezont meghosszabbítva két csehországi Challengeren vett részt, amely közül az egyiken döntőznie sikerült. Ha ezt a formáját átmenti fűre is, akkor aligha okoz majd problémát számára az amerikai legyőzése. Nguyen egyébként a sikertelenül megvívott Garros-selejtező után rögtön a szigetország felé vett az irányt, ahol két füves pályás Challengeren indult, de egyiken sem tudott maradandót alkotni.

Daniel Nguyen-Fucsovics Márton
Hatharom-tipp: Fucsovics nyeri a meccset
TippmixPro @ 1.35