EURO 2016

Anglia veheti le a vállunkról a terhet

  • hatharom.com

Hétfőn a B-csoport 3. fordulójával folytatódik az Eb: az angolok egy döntetlennel biztosan továbbjutnak, de még mind a négy csapatnak van esélye a nyolcaddöntőre.

A magyar válogatott szempontjából sem érdektelen a hétfői nap, hiszen amennyiben Anglia nyer, akkor biztosan továbbjutunk a nyolcaddöntőbe, függetlenül attól, mit játsszunk szerdán Portugália ellen. 

Akár a csoportelsőségről is dönthet Szlovákia és Anglia csatája, hiszen a győztes válogatott biztosan továbbjut a csoportból, a kérdés csupán az lenne, hogy hányadik helyen teszi mindezt. Az egy győzelemmel és egy döntetlennel álló angolok számára a biztos nyolcaddöntőhöz már egy döntetlen is elegendő, ennek ellenére Roy Hodgson nem a remit tűzi majd ki célul ezen a napon sem. 

Az előzetes hírek szerint a Háromoroszlánosok több helyen is változtathatnak a kezdőcsapaton a Wales elleni (2-1) meccshez képest: Harry Kane, Wayne Rooney és Raheem Sterling is a padon kezdhet, míg Jamie Vardy és Daniel Sturridge ezúttal már az első perctől a pályán lehet. 

A szlovák válogatott háza táján nincsenek hírek ilyen mértékű változtatásokról, északi szomszédaink számára is  komoly tétje van a találkozónak, hiszen egy pontszerzéssel jó eséllyel ott lehetnek a következő szakaszban. 

A két válogatott idáig három alkalommal találkozott egymással és mind a három mérkőzést Anglia nyerte meg. A fogadóirodák szerint most is esélyes, hiszen Vardyék sikere 1.80-as szorzóval fogadható, míg a szlovákok sikere 4.80-as szorzóval kecsegtet.

Szlovákia - Anglia
hatharom.com-tipp: Jamie Vardy gólt szerez
TippmixPro@2.55
[1695430] 2016-06-20 21:00:00 Szlovákia - Angliax
[1695430] 2016-06-20 21:00:00 Szlovákia - Angliax;
161802

Az Oroszország- Wales találkozón meglehetősen egyszerű a helyzet: amennyiben a szborjana nem nyeri meg a mérkőzést, abban az esetben biztosan búcsút int az Európa-bajnokságnak. Az orosz válogatottnak akkor lehet leginkább esélye, ha sikerül kapott gól nélkül lehoznia a találkozót, amennyiben viszont Wales ezen a meccsén is betalál a kapuba, úgy komolyan helyzetbe hozza magát a továbbjutást illetően. Sőt, amennyiben Gareth Bale és társai meg tudják nyerni a meccset és a másik mérkőzésen Anglia nem győzi le Szlovákiát, úgy a szigetországiak végezhetnek a csoport élén. 

A tét tehát közel sem kicsi, így minden bizonnyal feszült hangulatú és nagy taktikai csatát hozó derbit láthatunk majd. Sajnos azonban a bukmékerek is ilyen forgatókönyvre számítanak, így az oddsokat is ennek megfelelően lőtték be. A győztes kilétét teljesen háromesélyesnek ítélik meg, a gólokat tekintve pedig 2,5 gól alatti termést várnak. 

A nagy tétre, na meg a csapatok stílusára való tekintettel mi egy óvatoskodó, biztonságra törekvő első félidőt várunk a felektől, ám a fordulás után - amikor már nem nagyon lesz mit védeni például az oroszoknak - jöhetnek a gólok is. 

Ororoszország - Wales
hatharom.com-tipp: Melyik félidőben lesz több gól? - A 2. félidőben
TippmixPro@2.05
[1695431] 2016-06-20 21:00:00 Oroszország - Walesx
[1695431] 2016-06-20 21:00:00 Oroszország - Walesx;
euro-2016