EURO 2016

Olaszos meccs, sima továbbjutás

Az olasz válogatott második mérkőzését is megnyerte a franciaországi labdarúgó Eb-n, amivel bebiztosította legjobb 16 közé jutását. A taljánok 1-0-ra győztek Svédország ellen Toulouse-ban.

Rendkívül lagymatag első félidőt produkált a két válogatott Toulouse-ban, mindössze egy kapura tartó lövést jegyezhettünk fel 45 perc alatt. Egyik fél sem szakadt meg, a veretlenség megőrzése volt az elsődleges célja mind a svédeknek mind az olaszoknak. A taljánoknak sikerült semlegesíteni az északiak legnagyobb klasszisát, Ibrahimovicot, így a mérkőzés játékvezetőjének, Kassai Viktornak sem akadt sok dolga.

A második félidőben sem változott lényegesen a játék képe, lassan csordogált a mérkőzés, majd az olaszok megnyomták az utolsó tíz percet, amivel meg is nyerték a meccset. Parolo először még csak kapufáig jutott, a Lazio középpályása a 82. percben egy baloldali olasz támadás végén Giaccherini beadása után a felső lécre fejelt. A három pont sorsát a 88. percben Eder döntötte el, miután egy gyors ellentámadás végén a tizenhatosan belülre érve a svéd védők gyűrűjében szépen tekerte a labdát a kapu bal alsó sarkába.

A svédeknek sikerült az a bravúr, hogy két meccsen egyszer sem találták el a kaput, az olaszok tanítanivalóan védekeztek, míg szövetségi kapitányuk, Antonio Conte annyit futkározott az oldalvonal mentén, mint Di Livio fénykorában. Annyit konstatálhattunk még, hogy végre gyönyörű az időjárás Franciaországban, Ibra egy méterről is képes fölérúgni, Kassai pedig továbbra is nagyszerű játékvezető. A találkozóra szóló jóslatunk beigazolódott, aki velünk tartott 1.85-szoros pénzzel lett gazdagabb. Az olaszok győzelmükkel bebiztosították a továbbjutásukat, a svédeknek pedig győzniük kell a belgák ellen az utolsó fordulóban, ha nem akarnak csomagolni.

[1695446] 2016-06-17 15:00:00 Olaszország - Svédországx;
euro-2016