EURO 2016

Az olaszok gyakorlatilag megnyerték a halálcsoportot

  • hatharom.com

Az olaszok 2-0-ra legyőzték a belgákat, amivel hatalmas lépést tettek a csoportelsőség felé, míg a svédek és az írek voltaképp kiejtették egymást.

Az E-csoport nyitómérkőzésén Írország és Svédország mérte össze erejét, ahol Zlatan Ibrahimovictól várták a legtöbbet a szakírók és a szurkolók. Ehhez képest a svéd klasszis nevét gyakorlatilag ki sem mondta a mérkőzés kommentátora, ifj. Knézy Jenő az első félidőben, annyira beleszürkült a mezőnybe. Nem úgy az írek, akik kézben tartották a mérkőzést, és több nagy helyzetet hagytak kihasználatlanul John O'Shea, Robbie Brady és Jeff Hendrick révén. 

A fordulást követően viszont megtört a jég, a szigetlakók Wesley Hoolahan révén megszerezték a vezetést. A gól felébresztette a svédeket, akik egyre aktívabbá váltak, s Ibrahimovic beadását Ciaran Clark a saját kapujába fejelte - hatalmas öngól!

A hátralévő időben elvétve adódtak helyzetek a felek előtt, amelyekből egyet sem sikerült kihasználni, így maradt az igazságos 1-1-es döntetlen, amivel gyakorlatilag - ha a torna előtti jóslatokat vesszük figyelembe - a felek elütötték egymást a továbbjutástól.

[1695445] 2016-06-13 18:00:00 Írország - Svédországx;

Az esti meccsen, a nap és az E jelű négyes rangadóján Belgium és Olaszország nézett farkasszemet egymással. Az ütközet pikantériáját adta, hogy Antonio Conte, az olaszok szövetségi kapitánya az Európa-bajnokságok történetének legidősebb kezdőcsapatát küldte pályára. Ennek is köszönhetően a taljánok feladták a kezdeményezést, beálltak védekezni és kontrákra apelláltak. Ez be is vált, hiszen a 31. percben a semmiből szereztek vezetést, Leonardo Bonucchi indítását Emanuele Giaccherini váltotta gólra. A belgák óriási mezőnyfölényben voltak már a bekapott találat előtt is, de azt követően még jobban rákapcsoltak, azonban gólt lőni nem tudtak.

A második játékrészben bekezdtek a csapatok, hiszen a félidő elején mindkét együttes elpuskázott egy-egy nagy ziccert. Ezt követően viszont visszább vett mind Belgium, mind Olaszország, és inkább a küzdelemről szólt a találkozó. A hajrát viszont nagyon megnyomták Romelu Lukakuék, de Gianluigi Buffonék állták a sarat, sőt, a 93. percben a kitámadó belgák kaptak még egy gólt, Antonio Candreva beadását Graziano Pellé bombázta a hálóba.

[1695444] 2016-06-13 21:00:00 Belgium - Olaszországx;