EURO 2016

Pályán a címvédő, az ezüstérmes és a titkos favorit

Kitűnő nap elé nézünk hétfőn, három igencsak izgalmas találkozó vár ránk a franciaországi Eb-n.

Belgium-Olaszország

Nincs okuk aggódásra a belga fanatikusoknak, a kisebb sérüléssel bajlódó Eden Hazard és Thomas Vermaelen is ott lehet az olaszok elleni csoportmeccsen, amely egyértelműen a nap rangadója. A négy évvel ezelőtti döntős és az évek óta egyik legerősebbnek tartott, korábban a világranglistát is vezető belga csapat mérkőzése teljesen háromesélyesnek tűnik.

A felkészülési időszak egyik oldalon sem volt zökkenőmentes, a két csapat nehezen hozta csak a mérkőzéseit. Azt megelőzően azonban simán hozták az Eb-selejtezőcsoprtjukat, így kijutásuk egy pillanatig sem volt kérdéses.

[1695444] 2016-06-13 21:00:00 Belgium - Olaszországx

Vélhetően Marc Wilmots a 4-3-3-as formációnak szavaz majd bizalmat, így egyszerre kaphat szerepet a pályán Hazard, De Bruyne és Lukaku. Odaát az Eb után távozó Antonio Conte igencsak rutinos csapatot küld pályára, egyedül a csatársorban helyet foglaló Eder-Pellé kettős az, amely miatt pesszimisták az olasz szurkolók.

A két csapat novemberben találkozott egymással, akkor Verthongen, De Bruyne és Batshuayi góljára Candrevától érkezett válasz, a belgák viszonylag simán nyertek. Habár az olaszok támadójátéka nem az igazi, egy gólra mindenképpen jók lehetnek Courtois-ék 

hatharom.com-tipp: Mindkét csapat szerez gólt
TippmixPro @2.00
[1695444] 2016-06-13 21:00:00 Belgium - Olaszországx;

Spanyolország-Csehország

Az Eb-címvédő piszkosul nehéz csoportba került, ráadásul a horvátok nem hibáztak a törökök ellen, így a spanyoloknak is illene tartaniuk a lépést. A világranglistán mindössze hetedik helyen álló hispánok ellenfele az a cseh csapat lesz, amely felkészülési mérkőzésen Skóciától és Dél-Koreától is vereséget szenvedett, ám Máltának például hatot lőtt.

[1695439] 2016-06-13 15:00:00 Spanyolország - Csehországx

Több kérdőjel is akad a spanyol csapatban, például, hogy David de Gea védhet-e egyáltalán, valamint az, hogy a felkészülési mérkőzések alatt remek teljesítményt nyújtó Nolito vagy pedig Pedro kap-e szerepet Moráta mellett a csatársorban. A cseheknél Borek Dockal sérülés miatt nem játszhat, rajta kívül azonban mindenkire számíthat Pavel Vrba.

A spanyol válogatott a világbajnoki kudarc után kezdi összekapni magát, egyre megbízhatóbbak és acélosabbak. A csehek ugyan impozáns teljesítménnyel nyerték selejtezőcsoportjukat, mégis inkább a címvédő sikerét várjuk a D-csoport hétfői meccsén.

hatharom.com-tipp: Spanyolország
TippmixPro @1.45
[1695439] 2016-06-13 15:00:00 Spanyolország - Csehországx;

Írország-Svédország

Sokan a negatív meglepetést várják Írországtól az Eb-n, noha igencsak kétarcú csapatot ismerhettünk meg a személyükben. A pótselejtezőn kijutó csapat az elmúlt hónapokban verte Németországot és Svájcot, de nem bírt például a szlovákokkal és a fehéroroszokkal sem. A svédek is hektikusak voltak a 2016-os esztendőben, így tényleg egy igazi háromesélyes találkozó lesz a játéknap második összecsapása.

[1695445] 2016-06-13 18:00:00 Írország - Svédországx

Michael O'Neilnak több gondja is lesz a csapat összeállításánál is, hiszen Robbie Keane sérült, Jonathan Walters és Robbie Brady pedig nincsenek tökéletes állapotban. Mindezek ellenére is valószínűleg a Long-Walters duóval lépnek pályára. Erik Hamren mester legjobbjait küldheti gyepre, így Zlatan Ibrahimovic okozhat nehéz perceket a kőkemény ír védelemnek. 

Mindkét csapat termékeny hónapokon van túl, nem okozott gondot számukra a góllövés. A szakértők valamivel jobb esélyt adnak a svédeknek, de azért mi meglepődnénk, ha az írek gól nélkül maradnának. Utoljára a 2014-es vb-selejtezőn találkoztak, akkor 2-1-re nyertek a svédek és ez a végeredmény talán most sem lenne meglepő senki számára sem.

hatharom.com-tipp: 2.5 gól felett
TippmixPro @2.35
[1695445] 2016-06-13 18:00:00 Írország - Svédországx;