Tenisz

A friss Garros-bajnok Londonban is brillírozhat

  • hatharom.com

A legjobb füves pályás játékosok ezen a héten Londonban és Halléban mutatják meg miként kell ezen a borításon eredményesen játszani. Queen's Clubban a nyitónapon rögtön egy rangadóra kerül sor a spanyol Feliciano López és a horvát Marin Cilic között.

A múlt héten s'Hertongenboschban és Stuttgartban elrajtolt a füves pályás idény, több nagy név is ütőt ragadt, de igencsak döcögős teniszt láthattunk például Roger Federertől is, ugyanakkor legtöbben a mostani londoni és hallei versenyt tűzték ki, mint fő felkészülés a június 27-én rajtoló Wimbledonra. Előbbi helyszínen elég gyötrelmes viadalra van kilátás, ugyanis rossz időt jósolnak az elkövetkezendő napokra, fedett pályájuk pedig nincs. A Queen's Clubban pályára lépő mezőnyre egyébként nem lehet panasz, a top 10-ből négyen is tiszteletüket teszik, persze ez évről-évre megszokott ezen a tornán. Rögtön az első napon két füves pályás kiválóság, a spanyol Feliciano López és a horvát Marin Cilic méri össze tudását. 

Feliciano López-Marin Cilic
Hatharom-tipp: López 2:1-re nyer
TippmixPro @ 4.05

Mindketten szeretik ezt a tornát, az elmúlt kilenc kiíráson elindultak, és nincsenek is rossz emlékeik Queen's Clubról. Cilic 2012-ben megnyerte a tornát, ami elég emlékezetesre sikerült, hiszen David Nalbandian leléptetése után - belerúgott egy reklámtáblába, ami eltalálta a mögötte ülő vonalbírót - emelhette magasba a trófeát. López is közel járt a győzelemhez, 2014-ben döntőzött, de óriási csatában végül alulmaradt Grigor Dimitrovval szemben. 

A spanyol hatalmas önbizalommal vághat neki a füves pályás idénynek, hiszen a Roland Garroson Marc Lopezzel az oldalán elhódították a párosok között a trófeát. Ez pályafutása talán legnagyobb sikere, így nem csoda, hogy pár nappal később Stuttgartban, hiába játszhatott kedvenc borításán, mégis kikapott Mihail Juzsnijtól. Ezúttal már sokkal komolyabb teljesítményt várhatunk tőle, párosban is játszani fog, természetesen honfitársával. Cilic ugyanúgy Németországban egy vereséggel kezdett, a jó formában lévő Radek Stepanektől kapott ki két szoros játszmában. A bemelegítésen túl vannak, jöhet egy kiélezett derbi. Nagy erősségük az adogatás, így várhatóan borzasztó szoros szetteket láthatunk majd. Az eddigi egyetlen zöld gyepen megvívott meccsükre is ez volt a jellemző, amelyet egyébként éppen ezen a helyszínen vívtak még három esztendővel ezelőtt. Lópezt tartjuk jelenleg mentálisan valamivel erősebbnek, így a döntő felvonást neki ítéljük oda. De, aki kicsit kevesebbet szeretne rizikózni, az inkább arra fogadjon, hogy három szettben dől el a csata, amire 2.05-szörös pénzt fizet a TippmixPro.

López és Cilic egymás ellen
Év Torna Borítás Győztes Eredmény
2014 Cincinnati Kemény Cilic 6:3, 6:4
2013 Queen's Cilic 4:6, 7:6, 7:5
2010 Róma Salak López 2:6, 7:6, 6:4
2009 Bécs Kemény Cilic 6:1, 6:4
2006 Gstaad Salak López 7:6, 6:7, 6:3